Bagage

  • NL Rucksacks Category
  • NL Rod Holdalls Category

Producten 1-12 van 896

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 896

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

We zijn ervan overtuigd dat al onze tackle net zolang meegaan aan de waterkant als jij, maar dit geldt alleen als je zuinig bent op je materiaal. Zorg goed voor je gear en het zal goed zijn voor jou, vangst na vangst. Hier bij Angling Direct hebben we persoonlijk ons assortiment luggage samengesteld en elk item onze goedkeuring gegeven met het oog op uiterlijk en functie. Het kan een droom voor een visser zijn om een grote tas te hebben waar alles in past, maar in de werkelijkheid is dit erg onpraktisch, zowel om het naar de waterkant te krijgen als om het te gebruiken tijdens je sessie. De juiste bagage items kunnen een cruciale rol spelen in het succes van een visser en kunnen jouw tijd aan de waterkant wezenlijk anders maken. Arriveer in stijl aan de waterkant met comfortabele en praktische draagtassen om zo op je vissessies keer op keer op een juiste manier af te trappen. Wat je ook wilt meenemen tijdens je sessie, enkele accessoires of een heel arsenaal aan gear, wij hebben de bagage items die passen bij jouw benodigdheden. We bieden alleen producten van vooraanstaande merken die een goede prijs-kwaliteitverhouding leveren. Het assortiment is zeer uitgebreid en daarom vind je hieronder een overzicht van de verschillende soorten bagage items die je bij Angling Direct kunt vinden.

Holdall / Foedraal

De naam holdall spreekt voor zich en geeft aan dat het ruimte biedt aan een volledig hengelset, vaak passen er drie of meer opgetuigde hengels in de tas en meerdere kale hengels. De meeste holdalls hebben zelfs nog ruimte voor je hengelsteunen of buzz bars (beetmeldsteun), landingsnetstokken en heads. De foedralen zijn normaalgesproken zwaar gevoerd en bieden een perfecte oplossing voor de visser met een grote uitrusting. In de meeste gevallen beschikken ze over meerdere hengsels waaronder twee kortere voor de handzaamheid (vooral om het foedraal in je auto te krijgen) en een langere schouderband. Idealiter gebruik je een holdall in combinatie met een viskar tijdens een langere sessie, maar dankzij de schouderband is het goed mogelijk om je spullen zonder kar naar de waterkant te krijgen. De holdall is favoriet onder de karpervissers die goed voorbereid op pad gaan en vaak meer dan twee hengels meenemen. Je kunt de foedralen in verschillende soorten en maten vinden en meestal staat aangegeven voor welke lengte hengel hij geschikt is. Voor wat betreft de prijs, voor een model van hoge kwaliteit die ruimte biedt tot zes hengels, molens en meerdere ben je rond de 100GBP kwijt. Voor een kleiner exemplaar waarin drie opgetuigde hengels passen betaal je rond de 30 GBP.

Hengelhoezen

Een hengelhoes is een compacte kleinere variant van een holdall en normaalgesproken geschikt voor één opgetuigde hengel. Het is een ideale tas voor een visser die het liefst licht bepakt op pad gaat, maar er wel zeker van wil zijn dat zijn hengel goed beschermd is. Ook bij een hoes zal aangegeven staan voor welk type hengel hij geschikt is en tevens of er ruimte is voor een molen. Over het algemeen zijn hengelhoezen goedkoper dan holdalls en ligt de startprijs rond de 10 GBP. Voor een hoes met extra voering en meer ruimte zul je al snel een bedrag van rond de 50 GBP neer moeten leggen.

Quivers

Een hengel quiver is zo’n beetje een combinatie tussen de holdall en de hengel sleeve. Meestal beschikken ze over een hoofdvak geschikt voor bank sticks, landingsnetten en steunen. Het verschil met de holdall en hoes zit hem in de voering en bescherming. Een quiver heeft meestal een lange hoes voor de top en onderkant van de hengel waardoor het hoofdgedeelte van je hengel onbeschermd is. Er zijn ook quivers op de markt die in combinatie met een hoes te gebruiken zijn. Uiteraard geldt ook voor dit bagage item dat voor elk type gespecificeerd is hoewel hengels erin passen en voor welke lengte de quiver geschikt is. De startprijs ligt rond de 20GBP.

Rugzakken

De rugzak is een ander belangrijk bagage item en iedere visser ongeacht de discipline zal er een hebben. Een rugzak is ideaal voor een nachtelijke sessie waarbij je een extra setje kleding mee wilt nemen, kookgerei en andere losse items. De meeste tassen beschikken ook over een of meerdere compartimenten voor aas en een tackle box. Rugzakken zijn natuurlijk vooral handig doordat je je handen vrij hebt en toch een hoop materiaal kunt meenemen. Actieve vissers (stalken) zullen een rugzak gebruiken voor het grootste deel van hun materiaal terwijl een karpervisser die over het algemeen langere sessies vist een rugzak in combinatie met een viskar gebruikt om het aantal keer lopen naar de stek tot een minimum te beperken. Onze visrugzakken beginnen bij 20 GBP, maar voor een uitgebreid model met meerdere compartimenten geschikt voor het merendeel van je gear betaal je al snel 100 GBP.

Carryalls

Net als rugzakken worden carryalls vooral gebruikt voor het vervoeren van kookgerei, kleding en andere spullen. De naam zegt het al, de tas draagt alles. Ook worden ze vaak gebruikt voor opbergsystemen voor je rigs, koeltassen, tackle etuis en andere kleinere bagage items. In tegenstelling tot de rugzak heeft een carryall meestal een enkele schouderband en/of korte hengsels. Daarom zijn deze tassen ideaal voor langere trips zodat je veel spullen mee kunt nemen. Ook zijn deze tassen favoriet onder de georganiseerde vissers die graag al hun materiaal weten te vinden dankzij de optie om kleinere opbergsystemen in de carryall te vervoeren. Voor een trout bag (foreltas) die iets kleiner is dan een traditionele carryall en veel gebruikt wordt bij het vliegvissen betaal je ongeveer 20 GBP. Voor de grote exemplaren die veel gebruikt worden binnen de karpervisserij en levenslang meegaan betaal je al snel een bedrag rond de 100 GBP.

Bait Bags en Cool Bags

In de wereld van het vissen worden koeltassen niet gebruikt om je lunch en biertjes koud te houden. In plaats daarvan worden ze vooral gebruikt om bevroren boilies en andere soorten aas zo koel mogelijk te houden voor een zo lang mogelijke tijd; ook al wil dit niet zeggen dat je nooit een pakje bacon in zo’n koeltas zult vinden voor het ontbijt van de volgende ochtend. Je zult zien dat we een range aan aastassen bieden die ontworpen zijn voor haakaas potjes en additieven. Vaak beschikken deze tassen over speciaal ontworpen vakken en hun eigen potjes zodat je jouw pop-ups of haakaas al met glug kunt voorbereiden zelfs voordat je richting de waterkant vertrekt. Het kan zo zijn dat jouw rugzak of carryall al een speciaal koelvak heeft. Daarnaast hebben we een reeks bait buckets in ons assortiment. Deze buckets zijn ideaal voor de visser die veel gear meeneemt en zorgen ervoor dat kostbare ruimte in de kofferbak niet verloren gaat aan emmers om je grondaas te mixen. Onze grootste aas- en koeltassen kosten rond de 50 GBP en zijn geschikt voor lange sessies wanneer je je aas vers wilt houden. Voor de kleinere tassen kun je al vanaf 5GBP slagen.

Rig Safes en Accessory Cases

Rig safes (opbergsysteem voor je onderlijnen) en accessory cases (opberghoesjes voor kleinere tackle) zijn voor de georganiseerde visser een van de belangrijkste bagage items. Onderlijnen, dobbers, loodjes en andere essentiële accessoires zijn de kleinste items binnen je uitrusting en kunnen verloren gaan of beschadigen als je ze allemaal in je carryall of rugzak gooit. Rig safes en accessory cases zijn speciaal ontworpen om deze belangrijke terminal tackle te beschermen. Een rig safe is normaalgesproken een etui gemaakt van kunststof of een stugge stof waarin je je onderlijnen gespannen en netjes naast elkaar kunt bewaren zodat ze niet verward raken. Je haakt de onderlijnen heel eenvoudig aan de daarvoor ontworpen houder en houdt ze strak door middel van een rig pin. Uiteindelijk is je onderlijn een van je allerbelangrijkste onderdelen en wil je je sessie niet in gevaar brengen met slechte onderlijnen.

Onder accessory cases vallen alle tasjes en hoesjes die speciaal ontworpen zijn voor het bewaren van kleine onderdelen zoals lood. Dankzij deze opbergsystemen verspil je geen tijd aan de waterkant met het zoeken naar een loodje om je onderlijn af te maken of een dobber om je stek te markeren. Ook hebben we opberghoezen geschikt voor gasflessen, branders en andere kookspullen; perfect voor lange trips waarbij je niet je hele rugzak ondersteboven wilt keren iedere keer als je een kop thee wilt maken. Voor wat betreft de prijs range starten de opbergtassen bij 10GBP.

Molentassen

Molentassen vallen onder de categorie bagage items die de waterkant meestal niet halen. In de meeste gevallen zul je op pad gaan met opgetuigde hengels. Daarentegen is het natuurlijk belangrijk om je materiaal ook buiten de waterkant netjes op te bergen. Molens zijn behoorlijk kostbaar dus is het verstandig om ze in een goed gevoerde beschermhoes te bewaren wanneer je niet op pad bent. Zo houd je ze in perfecte staat en gaan ze lang mee. Als je een visser bent die het niet ziet zitten om een holdall of zelfs een hengelhoes mee te nemen naar het water dan is het wellicht wel verstandig om een hoes te gebruiken die je eenvoudig om je molen kunt schuiven terwijl je molen al op je hengel zit. Deze hoezen vind je in de vorm van een gevoerde wrap-around hoes die je om je molen heen clipt. Onze molentassen beginnen bij 5GBP, een klein bedrag voor belangrijke bescherming van je molen.

Landingsnethoezen

Er is bijna geen discipline in de hengelsport te noemen waarbij een net geen cruciale rol bij de landing speelt. Het is niet moeilijk om met een droog net naar de waterkant te gaan, maar na een lange succesvolle dag waarop je je net veelvuldig hebt gebruikt is het prettig om iets te hebben waarin je het net kunt bewaren zodat je auto niet doorweekt raakt. Ook al heb je de kans om je net te laten drogen, hij zal nooit kurkdroog zijn en voor wedstrijdvissers die hun vangsten bewaren tot het laatste moment zal het helemaal onmogelijk zijn om het bewaarnet droog te krijgen voor vertrek. Daarom vind je in ons assortiment bagage items ook hoezen voor ladingsnetten en bewaarnetten. Aangezien de hoezen ontwikkeld zijn voor doorweekte netten zijn ze zowel waterproof als stink proof. Op deze manier zorg je ervoor dat zowel je kofferbak en andere tassen droog blijven en niet gaan stinken. Het is ten slotte makkelijker om een net uit te spoelen dan om je rugzak te reinigen. Je investeert al in deze oplossing voor minder dan 15GBP.

Bij Angling Direct bieden we een enorm uitgebreide selectie aan tackle tassen en bagage items speciaal voor je visserij van de grootste en meest vooraanstaande merken binnen de hengelsport. Als je op zoek bent naar producten in het hogere segment zijn er vele namen die je interesse zullen wekken. Trakker luggage staat bekend om zijn kwaliteit en het merk is gespecialiseerd in bagagestukken. Cotswold Aquarius en Aqua ontwikkelen allebei stijlvolle en praktische bagage items die levenslang meegaan. Daarnaast weten de grote namen als Daiwa, Greys en Korda allemaal exact wat vissers nodig hebben aan de waterkant en hebben zij aanvullend op hun tackle collectie ook een lijn met bagage items ontwikkeld met een grondige kennis van de hengelsport. Kortom, of je nu op zoek bent naar een toegespitste holdall voor het vervoeren van je opgetuigde hengels of dat je liever een wat meer algemene oplossing zoekt voor het opbergen van je uitrusting, wij hebben de geschikte items voor je.

We hebben tevens onze eigen Advanta lijn aan bagage items ontwikkeld. Onze collectie hengeltassen zorgt ervoor dat je meest waardevolle uitrusting is beschermd tijdens het vervoer. In deze lijn bieden we ook carryalls, aastassen en zelfs een hoes voor je stretcher. Om jou meer waarde voor je geld te bieden hebben we een mooi pakket samengesteld met meerdere bagage items waarbij je 10% bespaart.

We doen er alles aan om ons assortiment aantrekkelijk te houden en checken regelmatig wat de nieuwe ontwikkelingen zijn. Mocht je meer informatie nodig hebben of kun je het ideale product niet vinden, aarzel dan niet om contact op te nemen. We horen heel graag wat er voor jou ontbreekt zodat we hiermee aan de slag kunnen.

Angling Direct: Serious about your fishing

To top