Indicatoren

Karpervissen kan een zeer uitdagende maar ook lonende ervaring zijn. Een van de belangrijkste aspecten van het karpervissen is het kunnen detecteren wanneer de karper bijt. Een nuttig hulpmiddel voor de beetmelder, zijn swingers of hangers bij het karpervissen en zouden een plaats in de vistas van zelfs de meest relaxte visser moeten hebben. Door gebruik te maken van hangers of swingers, zal de aanbeet van de terug zwemmende vis worden geregistreerd. De hanger wordt namelijk aan de lijn voor de beetmelder ‘’gehangen’’ waardoor deze zal zakken bij een ‘’terugloper’’. Hierdoor weet je precies wat er aan de hand is waardoor je op tijd en adequaat kunt ingrijpen.

Wat voor beetindicator heb ik nodig voor karpervissen?

Voor veel vissers komt de keuze tussen beetindicatoren neer op esthetiek - met andere woorden, hoe je wilt dat jouw opstelling er op de oever uitziet. Technisch is er echter maar één groot verschil tussen de verschillende soorten beetindicatoren, of het nu een hanger of een swinger is.

Hangers hebben veel bewegingsvrijheid, en deze worden bij het karpervissen op veel stijlen worden toegepast. In de meeste gevallen gebruikt bij het karpervissen met slappe lijnen. Hangers zijn licht in gewicht, en hierdoor ook gevoeliger bij wind en stroming. Dit is makkelijk te verzwaren met losse gewichtjes.

Het grootste verschil tussen een hanger en een swinger is dat de swinger een vast scharnierpunt heeft en een hanger een kettinkje. Deze zijn stabieler en prettig wanneer er veel wind staat. Deze kan namelijk alleen op en neer bewegen en is daardoor minder gevoelig voor wind. Daarentegen kan deze niet gebruikt worden bij het vissen met slappe lijnen.

Bij Angling Direct hebben we swingers en hangers van Delkim, Korda en Fox op voorraad. Afhankelijk van je spoeltype en de kenmerken die de indicatoren hebben, kijk je naar alles van € 3 tot € 40. Voor wat inspiratie over welke beetindicator je moet gaan, kun je onze blog bekijken, die regelmatig onze favoriete nieuwe edities in de wereld van indicatoren bespreekt en uitlicht.

Producten 1-12 van 93

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 93

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top