Netten

Als je een karper aan de haak hebt, moet je voorbereid zijn op de vangst. Netten zijn ongetwijfeld een van de belangrijkste onderdelen van je Karper uitrusting. Immers, zonder een topkwaliteit net, zul je nooit in staat zijn om een flinke karper veilig uit het water te halen!

Welk net heb ik nodig voor karper?

Een schepnet voor het karpervissen wordt ook wel een landingsnet genoemd en wordt gekenmerkt door hun driehoekige vorm, lange armen, brede en diepe mazen plus lange schepnetsteel. De grootte van je schepnet is erg bepalend voor de veiligheid van de vis. Bij een te klein net zal de karper niet mooi recht in het net kunnen liggen, en zijn beschadigingen haast niet te voorkomen. De diameter van karper landingsnetten worden weergegeven in inches, en zullen in de beeste gevallen beginnen bij 42 inch (107cm) en zijn op zijn grootst 50 inch (127cm). Dit is om ook daadwerkelijk de veiligheid van de karper te kunnen garanderen.

Bij de aankoop moet een aantal punten worden overwogen. Een belangrijk punt is natuurlijk de maat. Kies altijd liever een te groot net dan een net dat te klein is. Een topkwaliteit net met een sterke netkop, netarmen, netsteel, een degelijk spreidblok, netbreedte, -diepte en netmateriaal zal meer dan geschikt zijn om je volgende persoonlijke beste karper te vangen. Je kunt ook een aantal kleinere ronde netten tegenkomen voor het vissen op karper. Wij verkopen schepnetten als complete netten, maar ook losse netten en stelen.

Lees voor meer informatie over karper netten onze speciale gids op de Angling Direct blog.

Als het gaat om karper verzorging en het vangen van een karper wil je een merk dat je kunt vertrouwen. Gelukkig hebben we een aantal van de beste visnet fabrikanten beschikbaar, waaronder; Korum, Fox, Nash, Sonik, Trakker en ons eigen merk: Advanta!

Producten 1-12 van 133

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 133

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top