Nash

  • NL Nash Brand Category

Producten 1-12 van 529

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 529

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Kevin Nash, CEO van Nash Tackle, is al sinds zijn eerste vangst in 1967 een pionier binnen de karperwereld, hij was toen nog niet eens een tiener. De ontwikkeling van meeste terminal tackle, hengelsteunen en aas die wij als vanzelfsprekend beschouwen, hebben we mede aan hem te danken. Zelfs op school was hij bezig met zijn hobby om tackle te maken en hij had er vooral plezier in om vis te vangen met zijn zelfgemaakte materiaal. Nu meer dan 50 jaar later is de liefde voor het wachten op een vangst aan de waterkant niet minder geworden. De eerste ontwerpen voor karper tackle trokken al snel de aandacht van andere vissers en zo ontstond het eerste bedrijfje binnen de hengelsport van Kevin: Happy Hooker Tackle.

Happy Hooker was een verrijking voor de productie van tackle. Kevin ontwikkelde de producten, omdat hij ze zelf nodig had en ontwierp ze op zo’n manier dat ze perfect aansloten op zijn wensen en pasten bij zijn visstijl. Door het ontbreken van goed materiaal op de markt hadden zijn medevissers geen andere keuze dan te kiezen voor het beste, en Happy Hooker bood simpelweg het beste dat er te krijgen was. In de jaren die hierop volgende explodeerde de karpervisserij. De vraag naar goed materiaal steeg enorm en overspoelde Happy Hooker met meer en meer aanvragen voor nieuwe producten. Halverwege deze explosie werd Happy Hooker omgedoopt tot Kevin Nash Tackle, een naam die synoniem zou worden aan hoge kwaliteit karpervissen.

Hoewel er vele jaren voorbij zijn, is de passie voor karpervissen niet verdwenen bij Kevin en vooral niet de uitdaging om karper te vangen in moeilijke wateren. In 1985 was hij Essex recordhouder met de vangst van de eerste 40lb karper en nog altijd staat het record voor de grootste brace, twee karpers boven de 50lb gevangen binnen 15 minuten, op zijn naam in de UK.

In de jaren die volgden op de rebrand naar Kevin Nash Tackle, is er geen ander bedrijf geweest dat tackle ontwikkelde die bepalend is voor de industrie zoals Nash dat doet. Innovatie is altijd de sleutel geweest tot het succes van het bedrijf, van de eerste weegzakken tot foedralen geschikt voor opgetuigde rods en reels, Nash is altijd voorloper geweest in de industrie. Veel van de producten die Nash heeft uitgevonden zijn vaste items geworden op de markt en door honderden andere bedrijven gekopieerd.

Nash is vandaag de dag nog steeds het grootste karperspecialist op de markt. Met nog altijd dezelfde drive die Kevin in de beginjaren had, tackle ontwikkelen die gewenst is, blijft het bedrijf luisteren naar de wensen van de vissers aan de waterkant om op deze manier praktische producten te ontwikkelen van hoge kwaliteit. Het merk wordt ondersteund door een groot aantal experts en Alan Blair, tweede man van Kevin Nash, is dan ook een zeer ervaren karpervisser. Kevin is ervan overtuigd dat als Alan zich volledig overgeeft aan de sport, hij een van de beste in de UK is.

Waar Kevin ooit begon als eenmanszaak is het nu een marktleider in zowel de UK als Europa en levert in meer dan 32 landen. Nash lanceert ieder seizoen een e-zine om de nieuwste producten te showcasen met ondersteunende artikelen en toelichtingen door de experts en uiteraard prachtige foto’s van de mooiste vislocaties.

Nash Tackle: the original innovators.

To top