Netten

Zonder een gespecialiseerd visnet van topkwaliteit zul je nooit in staat zijn om een karper met dubbele cijfers veilig uit het water te halen, dus het is zeker de moeite waard om te investeren in kwaliteit. Dit is waarom wij, hier bij Angling Direct, een enorm assortiment netten hebben verzameld - die allemaal zijn ontworpen met het vissen op specimen in het achterhoofd. Onze collectie omvat alles van enorme driehoekige schepnetten, tot net stelen en zelfs een netdrijver om te helpen bij het ophalen van die monster barbelen.

Netkop

Er zijn veel verschillende maastypes die je zult vinden in onze gespecialiseerde netcollectie. De meest populaire is de zeshoekige maas, die over het algemeen wordt beschouwd als de sterkste en minst schurende maastype op de markt. Vergeet niet dat je vangst waarschijnlijk niet erg blij zal zijn dat ze uit het water wordt gehaald en dat het risico bestaat dat ze ronddartelt in het net - en zichzelf mogelijk schade toebrengt. Daarom is een zacht en niet-schurend net absoluut noodzakelijk. Je wilt niet te veel van het beschermende slijm van de vis verwijderen. Je loopt ook het risico dat je de tere vinnen van de karper beschadigt, als je een net gebruikt dat niet zacht genoeg is.

Het kan ook zijn dat sommige netten twee verschillende soorten mazen hebben. In de meeste gevallen zal dit bestaan uit een bredere maas voor het hoofdgedeelte van het net en een fijnere maas voor de onderkant van het net. Dit is vooral van belang als je je vis gedurende een korte periode in het water wilt houden - hetzij om het dier de kans te geven zich te herstellen, hetzij om jezelf de gelegenheid te geven je onthaak- en weegapparatuur op te stellen.

De bredere mazen aan de bovenkant zorgen voor een betere doorstroming van het water, mocht je met een stroming mee vissen, en voorkomen dat je vangst in het net terechtkomt. Dit is ook handig wanneer je het net door het water probeert te manoeuvreren, omdat je dan minder weerstand van het water ondervindt. Met een 42 inch schepnet en de juiste steel voor het schepnet kun je de meeste karpers vangen en aan land brengen, evenals een groot aantal andere vissoorten. We hebben ook netten tot 50 inch op voorraad, die zowel hier als aan de andere kant van het kanaal de allergrootste karpers kunnen huisvesten.

Spreidblok

Het spreidblok is een integraal onderdeel van je schepnet en houdt de kop van je schepnet aan de steel van je net. Bovendien ondersteunt het ook de armen van je netkop en houdt ze op hun plaats. Roestvrij staal wordt over het algemeen als sterker beschouwd dan ABS, maar ABS is aanmerkelijk lichter.

Steel van schepnet

Het eerste waar je op moet letten als je in een schepnetsteel investeert, is de stijfheid. Hoe stijver de steel onder druk is, hoe gemakkelijker je je grote exemplaren uit het water kunt tillen. Dit komt omdat de steel het gewicht van de vis beter ondersteunt, dus als je grote dubbele karpers vangt, dan wil je uitkijken naar een ultra-stijve steel. Vaak zijn de handgrepen van schepnetten gemaakt van hetzelfde soort carbon als je hengel of vaste stok. Dit is om er zeker van te zijn dat ze zowel sterk als licht zijn.

Producten 1-12 van 55

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 55

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top