Aas & Additieven

Producten 1-12 van 818

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 818

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Aas en additieven

Aas vormt de kern van het vissen. Zelfs wanneer je het meest geavanceerde materiaal ter wereld gebruikt, zul je geen vis landen zonder het juiste aas. Gelukkig hebben we bij Angling Direct een assortiment samengesteld van de beste aassoorten en additieven. Dit uitgebreide assortiment biedt een uitkomst voor iedere visser en voor elk budget. Om aan alle wensen te voldoen binnen elke discipline hebben wij de hele markt doorzocht in de UK en daarbuiten om de meest effectieve en gerespecteerde aassoorten te verzamelen van de meest toonaangevende bedrijven. Ongeacht je niveau, het type vis waar je op uit bent of hoeveel je er wilt landen op een dag, wij hebben het passende aas voor je. Toch is het een lastige klus om het perfect aas te vinden als er zoveel opties zijn. Daarom lopen we hieronder langs de belangrijkste soorten aas die we in ons assortiment hebben en lichten we het gebruik toe.

Boilies

Als je op zoek bent naar karperaas, dan zijn het boilies die je nodig hebt. Boilies zijn ronde aasballetjes die te verkrijgen zijn in verschillende maten en smaken. Je vindt boilies in drie typen. Allereerst zijn er de freezer boilies. Voor vele jaren werden dit type diepgevroren boilies als het beste beschouwd, omdat er actieve bestanddelen in een boilie zitten die alleen vers kunnen blijven door ze in te vriezen. Daarentegen is dit grote voordeel ook direct een nadeel aangezien het lastig is om boilies koud te houden aan de waterkant. Tijdens een lange sessie zal dit voor een probleem zorgen, omdat het niet mogelijk is de boilies op een specifiek tijdstip te laten ontdooien en er zo het meeste uit te halen.

Om deze reden werd de shelf life boilie uitgevonden. Deze boilie is op dezelfde manier samengesteld, maar bevat ook conserveringsmiddelen om de boilie vers te houden. Dit betekent dat je ze kunt bewaren op een droge en koele plek voor langere tijd zonder je zorgen te maken dat ze onbruikbaar zijn geworden wanneer je richting de waterkant vertrekt. Ook kun je boilies op deze manier in grote hoeveelheden meenemen en eventueel niet alles hoeft te gebruiken. De boilies die overblijven kun je met een gerust hart meenemen tijdens je volgende sessie. Op onze blog vind je een overzicht met de beste shelf life boilies.

Zowel shelf-life als freezer boilies zijn er in vele verschillende smaken en maten. De maat van de boilie is afhankelijk van de grootte van de vis en kan tussen de 10 en 20 mm liggen. Smaken variëren van een pikante mix op vismeel basis tot een zoete variant met melkeiwit als basis. Elke smaak heeft zo zijn eigen voordeel en het ligt grotendeels aan de tijd van het jaar om te bepalen welke smaak het meeste effect heeft. Smaken met een overheersende vlees of vis aroma zijn over het algemeen effectiever in de zomer terwijl zoete smaken het beter doen in de koudere wateren. Maar zoals op elk vlak binnen de hengelsport geldt, zijn er geen harde regels werken verschillende tactieken beter in verschillende scenario’s. Voor een groot deel is het succes met boilies afhankelijk van wat de vissen gewend zijn. Daarom zullen sommige vissers extra freebies op een specifieke stek voeren met dezelfde smaak en hetzelfde formaat als de boilie gedurende meerdere dagen. Op deze manier kan de vis wennen aan het type aas en vertrouwen krijgen om weer terug te keren op dezelfde stek. Wanneer je als visser geen tijd hebt voor deze intensieve aanpak, zijn er ook andere tactieken om de vis te overtuigen. Een van deze tactieken is het spoelen van de boilies door ze een aantal uren onder water te zetten en ze zo de illusie laten wekken dat ze er al voor langere tijd liggen.

Tot slot zijn er ook boilies in de vorm van een pop-up. Deze boilies zijn gecombineerd met een drijvend middel (meestal kurk) zodat ze een stukje boven de bodem blijven drijven. Anders dan normale boilies worden pop-ups alleen gebruikt als haakaas en zijn met name populair wanneer er sprake is van veel wier en je wilt voorkomen dat je haakaas verloren gaat. Pop-up boilies hebben vaak een fellere kleur om ze meer te laten opvallen.

Pellets

Pellets zijn een populaire aassoort voor zowel karpervissers als witvissers die vissen op commerciële wateren. Pellets zijn kleiner dan boilies, sommige zijn slechts 1mm groot. Daarnaast zijn ze wat zachter en vallen ze sneller uit elkaar dan een boilie. De veelzijdigheid maakt pallets populair; je kunt ze het water in katapulteren, in een feeder drukken, om je haak heen kneden; elke tactiek heeft weer zijn eigen effect afhankelijk van de omstandigheden en op welk type vis je doelt.

Er zijn veel verschillende pellets verkrijgbaar waaronder pellets die uitzetten wanneer je ze onder water zet; pellets die drijven, pellets die zinken en pellets die zijn voorgeboord. Ook zijn er vele hulpmiddelen waarmee je je pellets kunt aanpassen, zoals pelletpompjes waarmee je drijvende pellets kunt laten zinken. Net zoals boilies kunnen pellets allerlei verschillende smaken hebben zodat ze verschillende soorten vissen aantrekken onder verschillende omstandigheden. Tevens zijn ze er in vele kleuren en de meeste reageren goed op kleurstoffen waarmee je ze kunt wijzigen. In onze blog hebben we een handleiding om je te helpen bij de zoektocht naar de juiste pellet.

Zowel boilies als pellets zijn vaak verpakt in zakken van 500g, 1kg of 5kg. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid. Je hebt een klein zakje al voor 1 GBP en voor 50 GBP koop je de grootste zak kwaliteitsboilies.

Grondaas

Grondaas is een mix van fijngemalen aas en wordt geleverd in de vorm van een poeder-achtige substantie. Grondaas heeft meestal vismeel als basis en wordt vaak gemixt met een liquid om het tot een kneedbare substantie te maken. Het is zeer populair onder de feedervissers en je kunt naar eigen wens verschillende mixen maken die ieder op hun eigen manier effect hebben.

Grondaas is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Bruin, zwart en rood zijn de populairste kleuren. Wanneer je op helder water vist is het verstandig om donkere kleuren te gebruiken. Deze kleuren reflecteren het licht niet waardoor kleine vissen niet bang zijn om door een roofvis gespot te worden. Rood grondvoer doet het goed in troebel water en zijn geliefd bij het vissen op karpers, brasem en zeelt. Het is ook mogelijk om je neutrale bruine aas te ‘verven’ om je kans op vangst te vergroten. Door andere elementen aan je mix toe te voegen zorg je ervoor dat het aas op een andere manier presteert en de vis hierdoor anders reageert. Hennepzaad is een populaire toevoeging voor grondaas en is zeer attractief. Hennepzaad is zowel olieachtig als bruisend en zorgt hierdoor voor beweging in je grondaas. Bovendien voegt het extra smaak toe die attractief werkt. Andere toevoegingen kunnen pellets, verkruimelde boilies en suikermais zijn.

Je kunt je grondaas kneden tot grote bollen om ze makkelijk het water in te werpen als freebies. Ook kun je grondaas in kleine hoeveelheden met je method feeder verspreiden waarbij je tegelijkertijd je haakaas plaatst en aas voert. Wanneer je met een vaste hengel vist, kun je los grondaas met behulp van een cup zeer precies voeren. Grondaas is verkrijgbaar in verpakkingen tussen de 100g en 5kg en loopt in prijs uiteen van 2 tot 45 GBP.

Particles

Suikermais, hennepzaad, tijgernoten en andere dergelijke aassoorten kennen we als particles. Je kunt ze allemaal los als aas toepassen, maar meestal worden ze toegepast als onderdeel van je grondaas mix. Bodemazers zoals karpers filteren hun voedsel tijdens het eten. Dit filterproces neemt tijd in beslag en de karper moet veel meer voedsel in zijn mond hebben om zo de gewenste voeding eruit te halen. Door particles aan je mix toe te voegen houd je de vis langer op een bepaalde stek, omdat hij harder moet werken om het voedsel te filteren en je hiermee de kans vergroot dat hij tevens je haakaas te pakken krijgt. Particles worden vaak in de koudere maanden gebruikt wanneer de vissen minder honger hebben en je hun eetlust niet snel wilt wegnemen door ze voedzame boilies te voeren. Particles kosten afhankelijk van het type en de hoeveelheid tussen de 1.50GBP en 10 GBP.

Kunstaas

Op onze website vind je een ruime keuze aan kunstaas die allemaal ontworpen zijn met een specifiek doel. Kunstaas kan doordrenkt zijn met attractoren waardoor het de geur en smaak krijgt van hetgeen dat het voorstelt. De meeste soorten kunstaas zijn een imitatie van populaire particles zoals hennep en mais. Sommige zijn zelfs al bewerkt tot een pop up. Ook zijn er imitatie maden verkrijgbaar zowel in de natuurlijke kleur als fluo varianten zodat je jouw tactiek kunt aanpassen aan de conditie van het water. Enterprise bracht de eerste kunstmatige mais aas op de markt en is een naam die je in gedachten kunt houden. Kunstaas is duurder per eenheid dan pellets, maar het voordeel is dat je ze opnieuw kunt gebruiken.

Liquids

Naast het uitgebreide assortiment aan verschillende aassoorten hebben we ook een ruim aanbod aan attractoren. Dit zijn sterksmakende liquids die de smaak versterken van je aas. Door je boilies in deze liquids te weken kun je de aroma’s en oliën versterken die in het water vrijkomen en je aas attractiever maken voor de vis. Je kunt deze liquids ook mixen in je grondaas waardoor de smaak langzaam vrijkomt als het aas uiteenvalt in het water. Glug is een vorm van een vloeibare attractor, maar is vaak wat dikker.

Liquids zijn vooral populair omdat ze de smaak van je aas omhooghalen zonder dat je een lading freebies uit hoeft te strooien. Dit is vooral fijn in de koudere maanden wanneer de vissen niet zoveel honger hebben en je ze niet vol wilt stoppen met freebies voordat ze je haakaas vinden.

We hebben alle aassoorten van de grootste leveranciers in de industrie. Denk hierbij aan CC Moore, Sensas, Dynamite Baits, Mainline en onze eigen Advanta lijn. Dankzij deze diversiteit aan aanbod is er voor elk type visser de gewenste vorm, kleur, en smaak. Al het aas is puur gericht op de hengelsport en niet geschikt voor menselijke consumptie ook al bestaan sommige aassoorten voor 100% uit ingrediënten die wij als mens kunnen eten.

Dankzij de diversiteit aan producten kun je verschillende merken, vormen en smaken naar eigen wens combineren om zo je eigen perfecte aas te creëren. Als je het aas nog unieker wilt maken kun je ook zelf aan de slag gaan met het maken van aas en zo de mogelijkheden nog meer uitbreiden. Als een team van ervaren vissers met liefde voor alle takken binnen de hengelsport kunnen we jou onafhankelijk en objectief adviseren. En als bedrijf streven we ernaar om jouw visserij naar een hoger niveau te tillen.

Wanneer je bij ons koopt ben je verzekerd van kwaliteit. Onze prijsvergelijking kun je herkennen op de website aan het logo. Hiermee geven we aan dat we de prijs gecheckt hebben bij andere partijen en jou gegarandeerd de best mogelijke prijs bieden. Daarnaast selecteren we ieder product dat we aanbieden zelf en weigeren we spullen te verkopen die we zelf niet zouden gebruiken in onze visserij. Het assortiment wordt constant uitgebreid en blijft zich ontwikkelen, dus zorg ervoor dat je regelmatig onze site bezoekt om te zien wat de laatste ontwikkelingen zijn en welke aanbiedingen we voor jou hebben. Naast alle losse producten bieden wij ook samengestelde pakketten om jou op weg te helpen met je visserij, welke discipline dit dan ook is. Deze pakketten zijn samengesteld door toegewijde leden van ons team en zijn opgebouwd uit de beste producten binnen de markt. Mocht je vragen hebben omtrent aas, aarzel dan niet deze te stellen, we zijn blij om je te helpen. Onze klantenservice is bereikbaar tijdens kantooruren via de telefoon of per email.

To top