Visverzorging

Of het nu gaat om barbeel, grote baars, monster karpers of een machtige brasem, het verzorgen van de vis vanaf het moment dat je hem aan de haak slaat tot het moment dat je hem terugplaatst in het water is van vitaal belang. Als sportvisser is de veiligheid van de vis onze prioriteit, want met de juiste visverzorgingsproducten kun je voorkomen dat de specimen vis gewond raakt, wat resulteert in een vermindering van de levensverwachting en de groei. Laat de karpers groeien en zorg ervoor dat alle vissen die je vangt tijdens het specialisme vissen een rustige, korte pauze krijgen voordat je ze zo gezond als je ze gevangen hebt weer terugzet.

Onthaakmatten

Dit is de mat waarop je jouw vangst plaatst terwijl je ze onthaakt. Meestal gemaakt voor karpers in het achterhoofd, hebben we een reeks van karper onthaakmatten, verhoogde matten en kribben die allemaal net zo aanpasbaar voor de specimens waar je op vist. Door je vis direct op de oever te plaatsen, loop je een serieus risico de schubben te beschadigen, omdat de takjes, stenen en ander oeverpuin zeer schadelijk kunnen zijn voor je vangst. De speciale onthaakmatten in ons assortiment zijn gewatteerd om een stevige en veilige ondergrond te creëren waarop je vis kan rusten terwijl je de haak uit zijn bek haalt. Sommige onthaakmatten zijn voorzien van een hoes die over de vis kan worden gelegd, zodat deze in het donker blijft terwijl je jouw weegapparatuur klaarzet. Vergeet ook niet om de mat nat te houden - bij voorkeur met koud water direct uit het meer. Een droge mat verwijdert namelijk de beschermende slijmlaag van de vis, waardoor de vis het risico loopt op ziekten en beschadigingen.

Weegzakken

Voor veel vissers is het weten van het gewicht van hun vangst een van de belangrijkste aspecten van het vissen. Een weegzak is een zak waar je de vis in kunt doen en die je vervolgens om je weegschaal kunt haken om de vis nauwkeurig te wegen. Het is belangrijk dat je de vis veilig en stevig vasthoudt terwijl je hem weegt.

Accessoires voor visverzorging

Wij hebben ook een reeks verzorgingssets voor karpers op voorraad, van Korda en Nash. Dit zijn medische kits waarmee je schade kunt herstellen die jij of andere vissers per ongeluk hebben veroorzaakt. Het aanbrengen van een beetje medisch serum in de bek van de gehaakte karper kan helpen bij de genezing van de haakwond. Als je wilt dat je karper goed gedijt en blijft groeien, dan zijn deze medische visverzorgingssets een onmisbare aanvulling op je opbergdozen.

Angling Direct streeft ernaar je 's werelds beste verzorgingsproducten voor specimenvissen tegen de laagst mogelijke prijzen aan te bieden - want de bescherming van je vissen mag niet veel kosten!

Producten 1-12 van 58

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 58

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top