Vaste Hengel & Whips

  • NL Poles and Whips Category

Producten 1-12 van 115

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 115

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Poles en Whips

Angling Direct is trotse leverancier van een zeer uitgebreide selectie vaste hengels van de meest vooraanstaande producenten wereldwijd. Elk product binnen dit assortiment is stuk voor stuk geselecteerd door ons team van experts met uitstekende prestatie en prijs-kwaliteit verhouding in het achterhoofd. Dankzij deze selectie kun jij kiezen uit een uitzonderlijke collectie van bewezen presterende producten kiezen. Ondanks dat wij alle producten hebben teruggebracht naar de crème de la crème in ons assortiment is het nog steeds een lastige opgave om de juiste hengel te vinden. Je kunt deze korte handleiding gebruiken als een beknopt overzicht van de verschillende type whips en poles die we aanbieden en waar ze het beste voor te gebruiken zijn.

Vissen met een vaste hengel is steeds populairder geworden sinds de opkomst in de UK zo’n 25 jaar geleden. In sommige hengelsport communities geven vissers zelfs de voorkeur aan statisch vissen boven de traditionele manier met hengel en molen vanwege de grotere nauwkeurigheid die je met een vaste hengel bereikt. Doordat je de vaste stok kunt markeren weet je zeker dat je iedere keer op de juiste diepte vist en vaak kun je op deze manier je vangst verhogen. Daarnaast is het een relatief complicatieloze manier van vissen en kun je levenslang doen met een vaste hengel. Je loopt nauwelijks tot geen risico dat je lijn verward raakt of breekt mits je natuurlijk het juiste materiaal en aas gebruikt geschikt voor je hengel en natuurlijk de vis die je hoopt te vangen. Het is om deze reden dat de vaste hengel de voorkeur heeft bij vissers die genieten van de spanning bij het wedstrijdvissen en bijvoorbeeld karpervissers die graag op commerciële wateren vissen.

Materialen en onderdelen

Als het om poles en whips gaat is het gebruiksmateriaal het makkelijkste onderdeel van de vergelijking. Carbon, carbon fibre en glasvezel! Carbon fibre (koolstofvezel) wordt veelvuldig gebruikt in de hengelsport en vind je terug in hengels, molens en werppijpen. Dit omdat carbon fibre zowel licht, sterk en onbuigzaam; drie factoren die een belangrijke rol spelen bij de keuze van de juiste hengel. Het is van belang dat de hengel licht is aangezien hij maar liefst 16 m lang kan zijn en jij hem op zijn plek moet houden aan de waterkant. Je kunt je voorstellen dat je spieren het zwaar te verduren hebben als je een 16 meter lange hengel van ander materiaal dan carbon gedurende meerdere uren vast moet houden. Bij het gewicht van de vaste hengel gaat het om balansgewicht: de neerwaartse kracht die nodig is om de top omhoog te tillen als je het uiteinde van de hengel vasthebt. Balans is dus minstens zo belangrijk als het gehele gewicht van de hengel. Sommige fabrikanten geven zelfs aan waar je de hengel het beste vast kunt houden. Daarnaast moet een vaste hengel natuurlijk sterk zijn aangezien hij aardig onder kracht komt te staan, zeker wanneer je vist op grotere vissoorten zoals karper. Niets is zo erg als je hengel zien breken door een te zware rig tijdens het uitwerpen. Stijfheid of onbuigzaamheid is het laatste puzzelstukje. Stijfheid zorgt niet alleen voor betere prestaties bij weersomstandigheden met veel wind, maar geeft ook een veel betere (en meer accurate) beetregistratie.

Voor wat betreft onderdelen, zijn alle vaste hengels onderverdeeld in nummers. De lengte weergegeven bij de vaste hengels, geeft de hoogst mogelijke lengte van de hengel aan. De meeste hengels zijn verkrijgbaar met een verscheidenheid aan top kits. Dit is het bovenste gedeelte van je vast hengel en de positie waar je je topelastiek bevestigt. De meeste voorkomende topkits zijn power kits en match kits die ook wel top twee of top drie kits worden genoemd. Het voornaamste verschil zit hem in de kracht en de power kit is in dit geval sterker dan de match kit. Dit wetende zul je liever een power kit gebruiken wanneer je vist op grotere vissoorten en een match kit voor kleinere vissen waarbij finesse vereist is. Daarnaast zul je vaste hengels vinden met cupping kits. Dit is een topkit voorzien van een cupje waarmee je heel precies kunt voeren en daarmee ook je haakaas heel precies kunt aanbieden.

Nu weet je waar je op moet letten wanneer je naar de vaste hengels in ons assortiment kijkt. Vervolgens lopen we nu langs de 3 hoofdtypen vaste hengels.

Kanthengels

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om vaste hengels die zijn ontworpen om dicht bij de kant te vissen. Om deze reden zijn kanthengels aanzienlijk korter en verkrijgbaar tussen 4 en 10 meter. Kanthengels zijn duurzame en lichtgewicht hengels en hierdoor een goede optie voor jonge beginnende vissers. Oorspronkelijk is dit type hengel ontworpen voor de commerciële karpervisser, maar inmiddels ook zeer geliefd onder de wedstrijdvissers die op grote karpers vissen die zich dicht langs de oever begeven. Kanthengels zijn over het algemeen wat goedkoper, vooral doordat ze korter zijn en er dus minder materiaal nodig is om ze te maken. Je zult de hengels al vanaf 50 GBP vinden, maar de prijs kan oplopen tot 300 GBP.

Karperhengels

Deze hengels zijn langer dan kanthengels, maar beschikken zeker nog over de kracht die je wenst bij het vissen op de grotere vissoorten. Met een lengte tussen de 10 en 16 meter kun je op karper vissen zowel langs de kant als verder het water in. Je schaft een carp pole al aan vanaf 150 GBP, maar de langere modellen kunnen zelfs oplopen tot 800 GBP. Wij raden je aan om voor het langste model te gaan binnen je budget, je kunt de hengel namelijk inkorten.

Wedstrijdhengels

Wedstrijdhengels hebben een vergelijkbare lengte als de karperhengels en de meeste wedstrijdhengels zullen tussen de 13 en 16 meter lang zijn. Dit type hengel is iets lichter en gevoeliger dan een karperhengel en zijn het meest geschikt voor het vissen op middelgrote witvissen. De wedstrijdhengel is een nauwkeurig instrument en is over het algemeen wat stijver dan een karperhengel voor een meer precieze benadering. Tevens zijn ze de duurste variant met prijzen vanaf 750 GBP (vaak het dubbele hiervan). Dit hengeltype is dan ook gericht op de toegewijde wedstrijdvisser. Als jouw budget het niet toelaat om te investeren in dit type hengel, dan kun je gebruik maken van onze Direct Credit Service. Hiermee bieden we je een financiering zonder rente op orders vanaf 300 GBP, met een aanbetaling van minimaal 10% en betaaltermijnen va zes, negen en 12 maanden. Voor orders boven de 1000 GBP kun je ook een terugbetaaltermijn kiezen van 18 maanden. Hierdoor kun je het meeste uit je visserij halen en van je nieuwe hengel genieten en tegelijkertijd je uitgaven goed budgetteren met onze vaste terugbetaalschema.

Whips

Gedurende lange tijd werd het vissen met de whip afgewezen door de Britse hengelsport community, maar het heeft enorme potentie vooral voor wedstrijdvissers en jonge vissers. Whips zijn korte, soms telescopische hengels, meestal tussen de 3 en 5 meter lang, ook al zijn er modellen van maar liefst 8 meter. Als je de whip op de juiste manier gebruikt is hij enorm effectief waardoor je bewaarnet al snel vol raakt. Mede hierdoor is het een interessante hengel voor jonge vissers die liever niet uren aan de waterkant op actie willen wachten. Maar ook voor de wedstrijdvisser die elke effectieve tactiek mee wilt pakken om de concurrentie voor te blijven. Door de kortere lengte is de hengel handzamer en dit is vooral prettig voor een beginnende visser. Daarbij zijn het relatief goedkopere hengels met instapprijzen van rond de 10 GBP. Grotere modellen kunnen rond de 100GBP kosten, maar het gemiddelde model heb je tussen de 20 en 80 GBP.

Bij Angling Direct hebben we een enorm aanbod aan poles en whips van alle vooraanstaande wedstrijdvis merken binnen de hengelsport. Het merk Maver is populair onder de fanatieke wedstrijdvissers die op zoek zijn naar de beste kwaliteit. Dit geldt ook voor Preston. Sensas en Garbolino zijn de twee grootste namen in Europa en Drennan is een belangrijke speler op de Britse markt. Zoals je wellicht hebt gemerkt, zijn Daiwa hengels verkrijgbaar in meerdere prijsklassen en geschikt voor vissers van alle levels. Bovendien kunnen wij als hoofdleverancier van Daiwa een enorm assortiment aanbieden tegen goede prijzen.

Onze whips en poles zijn gemaakt van de lichtste, sterkste en meest duurzame materialen en zullen jou gegarandeerd helpen om je visserij naar een hoger niveau te tillen. We hebben hard gewerkt om een aanbod samen te stellen geschikt voor profs, amateurs en beginners en tevens voor ieder budget en elke discipline. Bovendien zijn we er trots op om bijpassende hengelsteunen in ons assortiment te hebben waardoor jij met vertrouwen aan de waterkant zit. Uiteraard bieden we ook een variëteit aan hengelaccessoires om jouw vissessie zo plezierig mogelijk te maken. Denk hierbij aan elastieken, landingsnetten, leefnetten, dobbers, haken en nog vele andere tackle items om je visserij compleet te maken. Voor wat betreft de grotere aanvullingen op je uitrusting hebben we een uitgebreid assortiment aan seatboxen, paraplu’s en andere producten speciaal gericht op matchvissen om je kofferbak mee te vullen en compleet uitgerust richting het water te vertrekken. Dankzij ons indrukwekkende assortiment aan tackle hoef jij je nooit meer onvoorbereid te voelen.

Als toonaangevende leverancier van hengelsportproducten van wereldklasse hebben we een onverslaanbare reputatie opgebouwd voor onze ongeëvenaarde klantenservice en productkwaliteit. Ons team van experts staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je in de juiste richting te helpen. Ons archief aan blogposts bevat een schat aan kennis en ervaring die jou kan helpen om je visserij ingrijpend te verbeteren. Zeer regelmatig verschijnen er nieuwe artikelen over de laatste ontwikkelingen op de markt, de nieuwste taktieken en verslagen van unieke vangsten die onze fervente teamleden hebben behaald. Vaak wordt er gelinkt naar YouTube videos die je de producten in actie laten zien en helpen om de technieken uit de blogposts verder toe te lichten.

Onze handleidingen voor beginners zijn een perfecte start voor alle basisinformatie die je nodig hebt om te beginnen met je visserij en geven je aanbevelingen voor de juiste producten. Van het samenstellen van je eerste onderlijn, tot een gedetailleerde uitleg over welke elastieken geschikt zijn voor jouw hengel, je vindt het allemaal in onze blog. Wekelijks verschijnen er reviews over de nieuwste producten op de markt, dus mocht je twijfelen tussen twee nieuwe hengels dan is de kans groot dat je een grondige review op onze site kunt vinden. Mocht je liever direct contact hebben, dan kun staat ons klantenservice team altijd klaar om je alle informatie die je nodig hebt te geven. Ons team bestaat uit fanatieke en gepassioneerde vissers die allemaal hun eigen voorkeuren hebben als het gaat om type visserij, en de bijbehorende producten, dus er altijd iemand beschikbaar die jou kan helpen bij een specifieke vraag.

Tot slot is het goed om te weten dat alle producten op onze site worden geleverd met een uitgebreide garantie en onder onze after care vallen. Op deze manier hoef je je nooit in de steek gelaten voelen door je gear.

Angling Direct: Serious about your fishing

To top