Hengels

Karpervissen is een populaire manier van vissen in Nederland. Overwegend wordt er met een hengel en molen gevist, hoewel je ook kunt karpervissen met een vaste stok met elastiek of feederhengel. De meest voorkomende methode van karpervissen is de statische karpervisserij. Andere populaire en vooral spannende methodes van karpervissen zijn het vissen met de dobber, ook wel penvissen genoemd, en de oppervlakte visserij.

Karper hengels zijn er in alle soorten en maten, afhankelijk van de visserij die je wilt gaan uitoefenen maak je een keuze. Er zijn afstandshengels en penhengels. Met de afstand hengels, ook wel karper hengel genoemd, vis je over het algemeen met een Rod Pod en beetmelders over grotere afstanden op plassen, kanalen, rivieren, enzovoort. Er zijn veel verschillende varianten van karper hengels op de markt te vinden. Denk bijvoorbeeld aan: Penhengels, Reishengels, Spodhengels en de Stalkerhengels. Al deze hengels worden gebruikt in hun eigen specialiteit. Daarbij hebben ze elk hun eigen unieke eigenschappen.

Karpervissers die statisch vissen op karper gaan vaak nachtvissen, en maken meestal gebruik van 2, 3 of 4 hengels, gekoppeld aan beetmelders en indicatoren zodat je de hele nacht doorvissen terwijl je in je bivvy ligt uit te slapen. De nacht- en ochtenduren zijn vaak effectief voor het vangen van karper en het assortiment van de karper merken is hierop afgestemd. Zo hoef je niet meer nachten lang wakker te blijven om te vissen op karper, maar kun je gebruik maken van een bivvy en stretchers. Een elektronische beetmelder maakt je wakker wanneer je een aanbeet krijgt. Wil je gaan nachtvissen, let dan wel even op of dit op jouw viswater is toegestaan. Zo kan het zijn dat je hier een speciale nachtvisvergunning voor nodig hebt.

Waar moet ik op letten bij een karper hengel?

Als je op verschillende locaties vist, op een normaal water of met obstakels, dan is een 12ft hengel ideaal voor jou. Dit is over het algemeen de beste lengte voor het karpervissen, omdat het je een mix biedt van werpvaardigheid en vis dril potentieel. 12ft en 13ft karper hengels bieden ook karper hengels met een testcurve tussen 2.75lbs en 3.5lbs. 13 ft hengels worden meer gebruikt voor het werpen.

Bij het kopen van een karper hengel, is het een algemene vuistregel om te gaan voor een hengel met een parabolische actie. Dit wordt ook wel een progressieve actie genoemd en het biedt een mix van snelle en actie. Om meer te weten te komen over de verschillende stijlen van hengels voor het karpervissen, bekijk je onze Koopadvies voor Karper hengels op de AD-blog.

In ons assortiment vind je hengels vanaf €40, maar ook hengels van meer dan €600 voor de buitengewoon toegewijde karpervissers onder ons. De meeste hengels liggen echter tussen de €40 en €250. Wij hebben grote merken uit de karper hengel industrie zoals Daiwa, Fox, Shimano, Nash, Sonik, Century, Greys en nog meer.

Tip: Zorg goed voor je karper hengels en berg ze altijd veilig op in een foedraal van het juiste formaat. Je voorkomt hierdoor dat je jouw dure vismateriaal onnodige beschadigingen oploopt.

Producten 1-12 van 215

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 215

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top