Beetmelders

Niets is erger dan te beseffen dat je net de vangst van je leven hebt gemist omdat je niet genoeg aandacht aan je hengel besteedde. Een beetmelder is veel meer dan een elektronisch accessoire - het is je vertrouwde partner aan de oever! Als je klaar bent om naar bed te gaan, houdt je beetmelder de trouwe wacht over je hengel, klaar om te schreeuwen als een vis zin heeft in een nachtelijke snack. Een grote vangst is de reden waarom we allemaal aan het water vertoeven, en je kunt er zeker van zijn dat als het gaat om de Angling Direct serie van beetmelders, teleurstelling gewoon geen optie is.

Hoe werken de beetmelders van de karpervisserij?

Een beetmelder wordt gebruikt om de beweging en trilling van je vislijn op verschillende manieren te detecteren, afhankelijk van het model. Beetmelders kunnen de beweging van de lijn detecteren via een magnetisch rolwiel of via een piëzo vibratie sensor. Beetmelders zijn vaak instelbaar qua gevoeligheid, volume en toonhoogte. Zeker de gevoeligheid van een beetmelder is belangrijk, zo kun je hiermee inspelen op de situatie en het krijgen van valse piepen voorkomen. Je kunt je voorstellen dat je je beetmelder op een windstille dag een stuk gevoeliger instelt dan wanneer je in de storm op stromend water vist. Een aanvulling op de beetmelder is de swinger of hanger. Dit is eigenlijk een soort tegengewicht wat zorgt voor een nog betere beetregistratie.

Lees meer in onze speciale gids.

Waar moet ik op letten bij een beetmelder?

De beste beetmelders zijn uitgerust met de nieuwste en vaak ook beste technologieën. Zodra je dus op zoek gaat naar beetmelders is het belangrijk dat je eerst kijkt wat voor beetmelder jij nodig hebt. Heb je een simpel exemplaar nodig met alleen een verstelbaar volume en toonhoogte of heb je een enorm gevoelige set met ontvanger nodig. Belangrijk is verder dat de beetmelders waterdicht en energiezuinig zijn. Wanneer je een keuze gemaakt hebt kijk dan of je beetmelder is voorzien van lichtindicatoren, geluids- of toonregeling, volumeregeling, gevoeligheidsregeling, snag ears en de levensduur van de batterij. Beetmelders zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. Zo kun je losse beetmelders kopen, maar zijn er ook beetmeldersets beschikbaar. De kwaliteit is in de meeste gevallen een stuk beter en dat is dan vaak ook terug te zien in de prijs.

De juiste beetmelder heeft de potentie om je vangstcijfers exponentieel te verhogen. De beetmelders van Fox & Delkim worden algemeen beschouwd als de beste optie als je wilt investeren in je hengelsport. Andere merken om naar uit te kijken zijn Nash, Prologic, DAM en Wolf. Deze bieden allemaal een scala aan prijzen.

Producten 1-12 van 141

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 141

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top