Roofvis

Roofvis Bestsellers


Als jagers onder de vissen zijn roofvissen zeer kundig om andere vissen op te sporen en te vangen. Ze zijn meestal zo gebouwd dat ze op razendsnel kunnen toeslaan op een prooi. Roofvissen zijn vaak slank gebouwd en bezitten mooie schutkleuren. Denk hierbij aan strepen of vlekjes waardoor ze goed in de omgeving opgaan. Door deze camouflage vallen roofvissen niet zo snel op waardoor hun prooi ze minder snel in de gaten heeft. En om de prooi goed te kunnen opsporen bezitten roofvissen uitstekend ogen en hebben ze meestal ook nog eens sensoren in hun flank die trillingen opvangen. Onder de roofvissen vallen vooral snoek, meerval, baars, roofblei snoekbaarzen en zelfs forel.

In Nederland wordt het roofvissen steeds populairder. Het kan ook niet anders, met een gezond bestand aan roofvissen in onze wateren. Roofvissen jagen op andere vissen. Ze zijn speciaal uitgerust voor de jacht. Er zijn zoveel verschillende manieren om ze te vangen, er is voor iedereen wel een manier die hem aanspreekt. Of je nu met een licht hengeltje door de polder struint en de baars belaagt, met een jerkbait die ene kanjer snoek probeert te verleiden, met je bootje probeert de snoekbaars te foppen of in de grote stad aan streetfishing doet. Roofvissen heeft het allemaal!

Wat heb ik nodig voor het roofvissen?

Als je op grote roofvissen gaat vissen zal je stevig materiaal moeten gebruiken. Dit geldt vooral voor meerval en snoek. Hoewel veel roofvissers liever licht reizen met hun hengels, reels, lijn, kunstaas en de rest van de uitrusting, zult je merken dat onze roofvisafdeling is gevuld met alle roofvisbenodigdheden die je nodig hebt. Roofvis hengels zijn meestal gemaakt voor kunstaas of dood aas tactieken, terwijl de molensmeestal vaste spoelen of multiplier om goed met de slip te kunnen werken die van pas komt met het drillen van een roofvis.

Wanneer het om de vislijn gaat , deze moet sterk zijn. Roofvissen staan bekend om hun vechtlust als ze eenmaal aan de haak geslagen zijn en kunnen door veel lijnen heen bijten. Dit is de reden waarom nylon en gevlochten lijn de opties zijn waar veel roofvissers voor kiezen. Naast je hoofdlijn, wordt bij het roofvissen ook een stalen onderlijn gebruikt om je wartels, of snaplinks, aan te koppelen, op deze manier heb je veel minder lijnbreuk.

Zoals alles in het roofvisgerei moeten ook je netten bestand zijn tegen de snoektanden en tegen de dril van een grote roofvis. Hoe groot sommige karper netten en gespecialiseerde netten ook mogen zijn, een net met sterkere mazen en een sterkere handgreep is het investeren waard. Je gereedschap om haken en kunstaas uit de bek van roofvis te halen, is een must! Zorg dat je een goede tang voor het onthaken van roofvis bij je hebt. De haken zijn namelijk scherp en een dreg zit zo in je hand.

Omdat roofvismateriaal een sterkere constructie en materialen vereist, zijn er vismerken die zich specialiseren in artikelen voor deze vissen. Gerenommeerde merken zoals Fox Rage, Daiwa Prorex, Savage Gear, Catfish Pro en Drennan om er maar een paar te noemen! Advanta biedt ook roofvis materiaal. Je vindt zijn prijsvriendelijke assortiment met netten, reels, netten en visstoel secties van onze roofvis uitrusting collectie.

To top