Werppijp

Er is iets speciaals aan karpervissen. Voor de een is het gevecht dat de vis levert als hij aan de haak wordt geslagen het mooiste, voor de ander is het de uitdaging om deze moeilijke vis te vangen. Wat je reden voor het karpervissen ook is, één ding is zeker: je hebt de juiste uitrusting nodig om succesvol te zijn. Op deze pagina vind je een throwing sticks die je helpen bij het brengen van aas op die visstekken; de werppijpen.

Waarom heb ik een werppijp nodig voor het karpervissen?

Bij het vissen op grote, open wateren, zullen karpervissers proberen het aas over een groot gebied verspreiden met een werppijp en dan de hengels er in de buurt van vissen om de aandacht van de vis te trekken. Met een werppijp kun je het aas over een groot gebied verspreiden, maar als je op een meer met veel wier vist of op een bepaalde stek vist, probeer je veel nauwkeuriger te vissen en gebruik je een spodhengel. Als je met jonge vissers bij je hebt of beginners, is een goede manier om hun interesse te wekken door ze de werpstok te overhandigen en hen wat aas in het water te laten werpen zodat de vissen zich ermee kunnen voeden.

Bij het kopen van een werppijp, is het verstandig om te kijken waar de stok van gemaakt is en wat voor bereik het biedt. Op deze pagina vindt je werpstokken van carbon en plastic, waarbij de carbon werpstokken vaak iets duurder zijn (meer dan € 60). Plastic is de goedkopere optie, de betere prestaties komen van de carbon werpstokken en ze passen natuurlijk veel beter bij een moderne karper set-up! Kijk naar vismerken zoals Fox, RidgeMonkey en Cygnet.

Producten 1-12 van 14

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 14

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina
To top