Beetmelders

Barbeel is op zich best een uitdaging om te vangen, en dat geldt ook voor veel andere soorten, en dus heb je als visser alle mogelijke hulpmiddelen nodig om je volgende aanbeet te vangen. Het is zenuwslopend als je een aanbeet mist en om je voor te bereiden op de volgende keer dat een karper of brasem naar je aas grijpt, hebben we een uitgebreid assortiment beetmelders, perfect voor de gespecialiseerde visserij. Wij hebben beetmelders in alle budgetten, van eenvoudige tot de beetmelders met de nieuwste technologie.

Tegenwoordig is de nauwkeurigheid van beetmelders enorm verbeterd sinds de eerste beetmelders van Heron en Optonic, nu werken beetmelders door je vislijn door de oren van de beetmelder te steken, met een rolsensor of trilsensor systeem. Bij de meeste moderne beetmelders kun je de gevoeligheid van de beetmelder instellen, zodat je ongeacht de omstandigheden van het vissen hetzelfde vertrouwen in je beetmelder hebt.

Als je op karper vist, zul je wellicht nerveuze of gevoelige aanbeten verwachten. Als de wind giert, de stroming trekt en je uitkijkt naar een agressieve aanbeet van barbeel, is het beter om de gevoeligheid lager in te stellen. Op die manier loop je niet het risico dat je wordt afgeschrikt door valse waarschuwingen, zodat je alleen reageert op positieve vangsten.

Je kunt ook het volume van de meeste beetmelders aanpassen, zodat je het volume van je beetmelder zachter kunt zetten als je aan een molenvijver zit of als je vist in een situatie waarin de wind het geluid van je af kan slaan, een luider alarmgeluid is optioneel. Bij sommige melders kun je het geluid volledig uitschakelen, wat ideaal is als je een ontvanger gebruikt waarmee je het geluid van je beetmelder binnen in je bivvy kunt laten klinken zonder dat je vissers op nabijgelegen visstekken stoort.

Je zult ook merken dat veel van onze eersteklas beetmelders verschillende tooninstellingen hebben om elke toon aan te passen voor elke hengel die je aan hebt staan, zodat je gemakkelijk kunt zien welke hengel aan de loop is. De verschillende tonen kunnen je ook helpen om je beetmelder te onderscheiden van andere beetmelders op bijzonder druk beviste wateren, zodat je niet verkeerd reageert op elk alarmgeluid dat je hoort.

Een laatste kenmerk is dat de meeste beetmelders zijn uitgerust met LED-lampjes om je te helpen de beet te herkennen, zelfs als de vis niet meer aan de lijn zit. Vaak zijn de beetmelders verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de hengel ook sneller kunt herkennen.

Omdat veel karpervissers graag met drie of meer hengels vissen, leveren sommige leveranciers beetmelders in sets van drie of meer hengels. Het is de moeite waard om rekening te houden met de noodzaak van drie beetmelders wanneer je je budget voor je uitrusting opstelt. Wij hebben ook een indrukwekkend assortiment beetmelders voor die vissers die hun melders willen verdubbelen.

Producten 1-12 van 65

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 65

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top