Witvis & Wedstrijd

Witvis & Wedstrijd Bestsellers


Witvissen is een populair tijdverdrijf in Nederland omdat het de ideale manier is om te beginnen met vissen. Bijna iedereen die wel eens gevist heeft is bekend met witvissen, er wordt gevist op brasem, voorn, winde of kolblei. Het is een leuke en ontspannende hobby die je vrijwel in elk water kan beoefenen., en de doelsoorten worden teruggezet in hun natuurlijke leefgebied. Aan de andere kant verwijst wedstrijdvissen naar een soort wedstrijd waarbij één visser uitsluitend vist vanaf een aangewezen visstek voor de duur van het evenement. Op deze pagina vindt je materiaal dat geschikt is voor zowel de witvis- als de wedstrijdvissen en wat nodig is om het snelle tempo van deze disciplines aan te kunnen.

Welke uitrusting heb ik nodig voor wit- en wedstrijdvissen?

Iedereen die met witvissen bezig is, of met zoetwatervissen in het algemeen, weet dat de juiste uitrusting belangrijk is voor een succesvolle dag op de oever, en nog meer als je vist onder de drukkere omstandigheden van een wedstrijd. Het eerste wat je moet overwegen is of je wilt vissen met de hengel, molen en vislijn of met de vaste stok wanneer je op witvis soorten vist. Vissers die zich uitleven in het drillen van de vis kiezen voor de hengel en molen, terwijl degenen die op zoek zijn naar een meer vast systeem gebruik zal maken van een vaste stok die gebruik maakt van rekbaar elastiek in de hengel om de actie met de vis te controleren.

Witvis- en wedstrijdvissers hebben ook goede aasmethoden nodig om de vis aan te trekken, en snel. Daarom vind je in onze witvis- en wedstrijdsecties een ruime keuze aan aas, apparatuur om aas te maken en toepassingsmogelijkheden voor aas. Je kunt het succes van de vangst ook verder bevorderen met het klein materiaal en de vislijn die je kiest. Aas wordt ook sterk voorbereid voor een wedstrijd en kan worden opgeslagen in een aasemmer of aasdoos, die ook overvloedig te vinden zijn hier bij Angling Direct. Net als bij het karpervissen is visverzorging ook een must, dus kijk goed naar je leefnetten, weegschalen en visgereedschap. Je moet ook voor jezelf zorgen met wedstrijdvissen en dat is waar zitkisten, stoelen en kleding van pas komen!

Wedstrijd en witvis merken krijgen de mogelijkheid om gedurfder te zijn met hun huisstijl en kleurenschema's, veel met felblauw of oranje. Goede wedstrijd- en witvismerken die te vinden zijn bij Angling Direct zijn Preston, Guru, Daiwa, Maver en Matrix (om er maar een paar te noemen). De merken Middy, Advanta en Maver bieden goedkopere opties, terwijl hengelsportmerken als Preston en Daiwa duurder zijn.

To top