Bivvies & Schuilplaatsen

Schuilplaatsen variëren van de klassieke brolly systeem tot en met de nieuwste ontwikkelingen in lange sessie bivvy ontwerpen. Een bivvy, ook wel simpelweg een karpertent genoemd, is haast onmisbaar wanneer je aan de waterkant wilt slapen. Voor het nachtvissen op karper heb je zeker een goede bivvy nodig. De bivvy geeft je beschutting tegen het weer en eventueel ongedierte en je hebt ruimte genoeg om al je visspullen op te bergen. De bivvy zorgt ervoor dat je fijn en droog kunt slapen en biedt extra warmte in de perioden van het jaar waarin het wat kouder is.

Een bivvy is altijd snel op te zetten en eenvoudig mee te nemen, niet zoals kampeertenten. Vele karpervissers moeten immers grote afstanden afleggen om op hun stek te komen. Een bivvy wordt vaak geleverd in een groene kleur, maar er zijn ook bivvies die een camouflageprint hebben om zo nog minder op te vallen aan de waterkant.

Waar moet ik op letten in een bivvy voor karpervissen?

Er zijn verschillende types en soorten bivvy’s verkrijgbaar. Je kunt een 1 persoons bivvy kiezen, wat een goede keuze is wanneer je vaak korte sessies in je eentje vist. Vis je langere sessies of wil je met een vismaat in de tent overnachten, dan kun je het beste voor een twee persoons bivvy kiezen. De bivvy wordt daarom ook wel een 1-man of 2-man bivvy genoemd. Een bivvy wordt altijd geleverd inclusief haringen en bij bijna alle bivvies is een winterskin beschikbaar. De brolly's hebben een open voorkant en zijn met een skin uit te breiden tot een echte tent.

Er zijn een paar kenmerken waar je op beide onderkomens op kunt letten. Kenmerken zoals het materiaal en de kwaliteit van het doek, de waterdichtheid en het ademend vermogen, de ventilatie, de baleinen en het gemak van het opzetten, het totaalgewicht en transportformaat! Verder is het ook goed om te kijken of er los of vast grondzeil is en of het ramen en/of muggengaas heeft. Meer informatie over elk van deze kenmerken en meer hierover vind je in onze Bivvy koopgids.

Wat de prijzen betreft, kun je voor een topmodel bivvy rekenen op een bedrag van over de € 500. Hiermee koop je een relatief groot en hoogwaardig stuk uitrusting waarmee je met gemak een leven lang op de oever kunt doorbrengen. Aan de andere kant van het spectrum krijg je voor iets tussen de € 60 en € 100 een compacte bivvy die perfect is om het hele jaar door te gebruiken tijdens korte weekendsessies. Goede bivvy en schuilplaats merken om naar uit te kijken zijn Trakker, Aqua, Nash, Fox, Daiwa en ons eigen merk Advanta!

Producten 1-12 van 258

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 258

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top