Molens

Een karper molen is natuurlijk een onmisbaar onderdeel wanneer er op afstand wordt gevist. Het is vaak een grotere vismolen, omdat er veel lijn op moet kunnen. Het is belangrijk dat de karper molen beschikt over een grote spoel die eenvoudig lijn afgeeft. Dit maakt zowel het werpen als het uitvaren met een voerboot een stuk fijner. Door de grote spoel van de molen is de inhaalsnelheid van een karper molen hoog, dit zorgt ervoor dat je snel je. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten molens: Vrijloopmolens, Baitrunners, Big Pit molens , molens met slip voorop of molens met slip achterop. Voor elke manier van karpervissen is er een molen die daar bij past.

Welke molen heb ik nodig voor het karpervissen?

Al deze molens worden gebruikt in hun eigen specialiteit. Daarbij hebben ze elk hun eigen unieke eigenschappen. Veel karpervissers vissen vaak op grotere afstand en gebruiken daarbij een big pit molen. De meeste karpervissers maken graag gebruik van vrijloopmolens. Dat is zogezegd een tweede slipsysteem dat ervoor zorgt dat de karper, wanneer gehaakt, lijn kan pakken om weg te zwemmen, zonder je karper hengel het water in te trekken. En een vrijloopmolen is perfect voor het statisch vissen op karper met een bankstick of Rod Pod.

De keuze van het type molen hangt volledig af van je favoriete manier van vissen. Voor meer informatie over molensoorten en onderdelen van karpervissen sets, lees de speciale gids over molens op de AD-blog.

Zoals met elk technisch stuk visuitrusting, zijn er slechts enkele merken die de grenzen verleggen met molentechnologie en verbazingwekkende specificaties. Grote karpervissen molenmerken zijn onder andere; Shimano, Daiwa, Sonik, Fox en Nash. Als je op zoek bent naar geweldige kwaliteit zonder de rekening te plunderen, kijk dan ook eens naar het Advanta assortiment van molens!

Tip: Zorg ervoor dat je net als je hengels je molens altijd veilig opbergt in een foedraal van het juiste formaat. Hierdoor zorg je ervoor dat je dure vismateriaal veilig ie en voorkom je onnodige beschadigingen.

Producten 1-12 van 177

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 177

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top