Shimano

Shimano, opgericht in 1921, is een Japans bedrijf met sterke maatschappelijke waarden. In de eerste 50 vijftig jaar hield het bedrijf zich bezig met het ontwikkelen van fietsmateriaal, maar breidde uit met de productie van hoge kwaliteit vishengels in 1970. De UK-afdeling binnen Shimano werd al snel opgericht in 1988. Shimano is als bedrijf uitermate bezorgd om veranderingen in het milieu en de menselijke gezondheid wereldwijd en neemt maatregelen voor het behoud van ons kwetsbare ecosysteem. Shimano vindt dat vissen, als outdoor en natuur gedreven sport, een belangrijk onderdeel vormt van dit behoud. Wanneer je een product bij Shimano koopt kun je ervan uitgaan dat de impact op het milieu bij het ontwerpen en maken van het product weloverwogen is.

Alle producten zijn gericht op het creëren van een allesomvattende en authentieke visbeleving. Shimano gelooft dat elk mens een verbintenis met de natuur heeft en een verlangen om deze connectie te uiten. Shimano UK heeft als doel om deze connectie tastbaar te maken door de kunst van het vissen; zoals wanneer de boog van een hengel langzaam daalt en het wateroppervlak ontmoet.

Shimano wil als merk gezondheid en geluk promoten door het genieten van de natuur – een streven dat voortvloeit in de producten die vakkundig en met oog op de natuur ontworpen zijn. Shimano raadpleegt een team van professionele vissers om innovatieve producten op de markt te brengen die inspelen op de uitdagingen van de moderne visser. Bij het ontwerpen van de producten wordt er evenveel rekening gehouden met de vis als met de visser en hierdoor zijn er hengels tot stand gekomen die specifiek gericht zijn op een bepaald type vis. Het assortiment van Shimano is zeer uitgebreid en bevat alles van tassen tot zonnebrillen. Daarentegen zijn het vooral de reels die het merendeel van de catalogus vullen en Shimano heeft dan ook een fantastisch assortiment aan zeevis- en wedstrijdvishengels

Shimano is een waarde gedreven bedrijf en wil daarom ervaringen creëren en stimuleren in plaats van simpelweg producten op de markt brengen. Deze waarden zijn terug te vinden in de veeleisende normen die zijn gesteld aan het ontwerp en de productie. Het bedrijf heeft deze drive om betrouwbare en hoge kwaliteitsproducten te ontwikkelen, geërfd van haar oprichter, Shozaburo Shimano.

Yozo Shimano, president van Shimano in 2015, heeft in een statement aangegeven dat het bedrijf wil bijdragen aan de maatschappij en toekomstige generaties. Mede door deze waarden is Shimano niet simpelweg bezig met het ontwikkelen van visartikelen, maar juist met het ontwikkelen van producten die het voor een visser mogelijk maken zich totaal verbonden te voelen met de natuur. Shimano begrijpt de connectie die een visser met de natuur voelt wanneer hij aan het water is en streeft ernaar om opwindende producten te creëren die dit gevoel van verbinding versterken en zeker niet belemmeren.

Shimano UK zet de toon op het gebied van technologie en heeft een app ontwikkeld die het vissen naar de 21e eeuw haalt. In deze app kun je al jouw vangsten opslaan en foto’s delen op alle social media kanalen met een simpele druk op de knop. Voor de artistiekere visser heeft Shimano zelfs een sport camera ontworpen die je aan je mobiele telefoon kunt koppelen om waanzinnige onderwaterfoto’s vast te leggen.

Shimano is een bedrijf dat gericht is op de toekomst, zoals blijkt uit de bezorgdheid om wereldgezondheid, en zal zich met het verlangen om de viscultuur te blijven promoten dan ook toewijden aan de verdere ontwikkeling van haar fascinerende producten. Shimano is constant gemotiveerd door de uitdagingen die het zichzelf stelt en blijft haar technische skills verbeteren om deze uitdagingen aan te kunnen.

Producten 1-12 van 104

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 104

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top