Lijn

Bij het kiezen van de beste vislijn voor het karpervissen, moet je je eerst informeren over de verschillende soorten lijnen die voor karpervissers worden gemaakt. Er zijn drie hoofdtypen lijnen, die elk hun voor- en nadelen hebben, afhankelijk van de stijl van karpervissen waarin je geïnteresseerd bent.

Monofilament - Deze eenvoudige lijn is een basismateriaal voor het vissen. Het is van nature doorschijnend, maar kan in verschillende kleuren worden geverfd en rekt goed uit voordat het breekt.

Fluorocarbon - Is een slimme lijn die buigt als water en niet op te sporen is. Het zinkt beter dan monolijn en is populair bij hen die vissen willen vangen die zich op de bodem voeden.

Gevlochten lijn - Gevlochten lijnen bestaan uit verschillende vezels die aan elkaar gevlochten zijn. Gevlochten lijnen zijn sterk en hebben een kleine diameter, wat zeer geschikt is voor het vissen op vechtkarpers.

Wat is de beste lijn voor karpervissen?

Alle lijnen hebben hun voordelen, maar gevlochten lijnen zinken snel bij het bodemvissen. Veel karpervissers geven de voorkeur aan gevlochten lijnen omdat ze niet rekken en goed zijn voor het werpen over lange afstanden.

Welke sterkte van vislijn heb ik nodig?

De sterkte van de lijn hangt af van de grootte van de vis die je wilt vangen en wordt uitgedrukt in breeksterkte, die wordt gemeten in maximum pond, en veel karper vislijnen variëren van 20 pond (ongeveer 9 kg) gevlochten lijn tot 50 pond (ongeveer 23 kg) en meer. De breeksterkte geeft aan hoeveel kracht je op een lijn kunt uitoefenen voordat hij breekt. Dus hoe groter de vis waarop je wilt vissen, hoe hoger de breeksterkte moet zijn.

Welke lijnkleur is het beste voor karpervissen?

Een voordeel van Monofilament is dat het zeer gemakkelijk te verven is, zodat het verkrijgbaar is in een verscheidenheid van kleuren die passen bij verschillende onderwateromgevingen. U kunt altijd de perfecte kleur vinden die past bij de locatie van je keuze. De meeste karper vislijnen op onze website zijn ofwel helder, donkerbruin of groen om te camoufleren naargelang het water.

De beste lijnfabrikanten

Ons assortiment hier bij Angling Direct omvat tientallen lijnen en lijntypes van 's werelds grootste fabrikanten, waaronder Korda, Fox, Daiwa en nog veel meer.

Producten 1-12 van 255

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 255

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
To top