Polariserende zonnebril, wel of niet bij het vissen - Product info

Deze inzending is geplaatst op door

Polariserende zonnebril, wel of niet bij het vissen - Product info

Als je in de zomer wilt gaan vissen, wil je precies kunnen zien wat er onder het wateroppervlak gebeurt, zodat je weet waar je het beste kunt voeren om te kunnen genieten van een paar magische momenten. Simpelweg kijken naar vissen die zich niet van jou bewust zijn terwijl ze onder het oppervlak rondzwemmen - want per slot van rekening is deze kans om dichtbij te komen precies waar het in de hengelsport allemaal om draait.

Waarom hebben we een zonnebril nodig om te vissen?

Bescherming van de ogen: Een goede zonnebril is het enige wat tussen je ogen en schadelijke ultraviolette (UV) stralen staat. Uv-stralen bevatten twee vormen van schadelijk licht. UVB-stralen is wat we zien als een brandwond op de huidoppervlakte komt wanneer we te lang in de zon zijn geweest. UVA-stralen zijn nog schadelijker, omdat zij hetzelfde effect veroorzaken, maar dan diep in de huid.
Vissen opsporen: Op de gemiddelde bewolkte dag is het moeilijk om de donkere vorm van een karper te zien die onder de oppervlakte beweegt. Op een zonnige dag wordt deze taak exponentieel moeilijker - onmogelijk, zelfs, zonder de hulp van een zonnebril.

Helpt een gepolariseerde bril bij het vissen?

Een gepolariseerde lens verwijdert oppervlakte schittering waar veel vissers mee te kampen hebben wanneer ze op een zonnige dag de oever bezoeken. Met een goede zonnebril kun je duidelijk vissen onder water spotten, de karpers tussen het wier zien bewegen en zelfs je hengeltoppen en dobbers die in direct zonlicht staan beter in de gaten houden.

Fortis

Fortis Eyewear produceert modieuze gepolariseerde zonnebrillen die je helpen verder door het water te kijken. Deze brillen zijn speciaal ontworpen voor het vissen, omdat het gepolariseerde karakter van de lenzen niet alleen een uitstekende bescherming biedt tegen schadelijk ultraviolet licht, maar ook de vermoeide ogen vermindert bij elk lichtniveau.

Alle Fortis brillen zijn 100% UVA (doordringende ultraviolette stralen die tot diep in de lederhuid schade aanrichten) en UVB (korte golf ultraviolette stralen die de oppervlakte van de huid verbranden) bestendig. Fortis biedt ook een service op recept, dus deze bril is perfect voor mensen die al een beetje extra hulp nodig hebben om scherp te zien.

Fortis brillen zijn ontworpen om het reflecterende karakter van water tegen te gaan, zodat je helderder kunt zien. Licht dat gereflecteerd wordt door water, wordt gericht in plaats van verstrooid zoals normaal daglicht. Dit maakt moeilijker om te zien, omdat het licht wordt versterkt, wat niet alleen vervelend is, maar ook gevaarlijk omdat het zicht ernstig belemmerd wordt.

De gepolariseerde glazen van Fortis Eyewear zijn vervaardigd met een speciaal filter om deze lichtschittering te blokkeren. Dit filter wordt gemaakt door een film over het glas te verhitten en uit te rekken, waardoor onzichtbare parallelle lijnen in de moleculaire structuur van de film ontstaan, die op hun beurt het verblindingseffect tegengaan. Dit helpt je dieper in het water te kijken, zodat je vissen kunt zien die onder het wateroppervlak op de loer liggen. Dit is vooral belangrijk wanneer je je richt op bodemvissen, zoals karper.

Fortis Wraps 24/7 365 Zonnebril

Wraps' doen precies wat er bedoeld wordt, ze wikkelen zich om je gezicht en langs je perifere zicht, en bieden '360' bescherming.
In de loop van een sessie, of dat nu bij weinig licht bij zonsopgang is, struinen in de middagzon of zitten kijken hoe ze bruisen in de schemering, je Fortis Wraps met Switch technologie zullen de perfecte zonnebril zijn voor alle omstandigheden.

De Switch technologie van de Fortis zonnebrillen zorgt ervoor dat de lenzen aanzienlijk donkerder worden als reactie op Uv-licht. De lenzen bevatten lichtgevoelige moleculen die van vorm en kleur veranderen wanneer ultraviolette stralen erop inwerken. De lenzen worden lichter zodra ze niet in contact komen met Uv-licht en keren geleidelijk terug naar hen oorspronkelijke staat.

Bovendien passen de Fortis Wraps perfect om het gezicht en helpen ze ongewenst licht uit je zicht te weren. Er zijn ook zachte rubberen inzetstukken op de montuur armen van de bril om ervoor te zorgen dat ze niet van je hoofd glijden, terwijl het comfort wordt gemaximaliseerd en het unieke ventilatiesysteem aan de bovenkant van het montuur zorgt voor een betere luchtstroom, waardoor mist/mistvorming wordt voorkomen.

Korda 4th Dimension Zonnebril

Korda presenteert gepolariseerde zonnebrillen in een klassieke aviator stijl.

De Korda 4th Dimension Zonnebril zijn verkrijgbaar in twee verschillende lens-opties - elk met een bijpassende montuur kleur.
De eerste is een tortoiseshell montuur met bruine glazen. Deze zonnebril is ideaal voor het vissen in wisselende lichtomstandigheden en is net zo effectief in fel zonlicht als wanneer de wolken binnen trekken. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in variabele weersomstandigheden.

De tweede optie in de reeks is een matzwart montuur met grijze glazen. Deze zijn perfect voor alle soorten van heldere lichtomstandigheden, waardoor ze de ideale zomeroptie zijn wanneer de wolken nergens te vinden zijn.

Beide zonnebrillen bieden ook een ongelooflijke kleurverbetering, waardoor je gemakkelijker donkere vissen onder water kunt onderscheiden en je kunt helpen om de belangrijkste kenmerken te identificeren die perfect zijn om je nauwkeurigheid te vergroten.

Het spreekt voor zich dat beide brillen ook een ongelooflijk licht dempend vermogen hebben. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer met je ogen hoeft te knipperen door de schittering aan het wateroppervlak, waardoor je niet alleen een duidelijker beeld krijgt van wat er zich onder het wateroppervlak afspeelt, maar ook de hoofdpijn voorkomt die je meestal associeert met vissen in warm weer.

Korda Classic Zonnebril

Als je een visser bent die er aan de oever net zo goed uit wil zien als ernaast, dan is deze Classic zonnebril van Korda de perfecte optie voor jou. Ontworpen in de traditionele tijdloze stijl, ziet deze zonnebril er zowel op als naast de oever geweldig uit. Er zijn drie verschillende stijlen van glazen beschikbaar in deze klassieke reeks.
De eerste is een bruine lens met een mat turquoise montuur. Deze zijn ideaal voor het vissen in wisselende lichtomstandigheden en zijn perfect voor al die heldere, maar bewolkte dagen waarop je niet in direct zonlicht bent, maar toch goed moet kijken om ze te zien.

De tweede optie is een klassiek matzwart montuur met klassieke grijze glazen. Deze zien er zowel buiten als op de oever geweldig uit en zijn perfect voor een grote verscheidenheid aan lichtomstandigheden.

De laatste optie is een demi-turquoise montuur met gele glazen. Gele lenzen zijn ideaal voor het vissen bij weinig licht en zijn perfect voor het vissen in de schemering en bij zonsopgang. Het maakt niet uit wat voor soort karper je vist, deze Korda Classic Zonnebril zal je helpen om te zien in de vierde dimensie.

RidgeMonkey Pola-Flare Seeker Zonnebril

Met zijn toonaangevende 7-laags composiet lenzen biedt deze stijlvolle en toch functionele RidgeMonkey zonnebril een ongeëvenaarde bescherming tegen de zon, terwijl hij ook helpt om schitteringen te verminderen en vermoeide ogen te voorkomen. De beschermende buitenste lens laag is gecoat met een anti-streak en anti-kras coating, waardoor deze bril duurzaam genoeg is om de zwaarste buitenomgevingen te weerstaan. Met verschillende lagen UV-absorberend cellulosetriacetaat (TAC) biedt deze bril een uitzonderlijke optische kwaliteit, samen met een UV400-rating die tot 99% bescherming biedt tegen schadelijke Uv-stralen. De beproefde Vibrant Amber tint van de gepolariseerde lens is een favoriet onder sportvissers voor het spotten van vis en het vinden van kenmerken, doordat de schittering op het wateroppervlak aanzienlijk wordt verminderd en de kleuren op natuurlijke manier worden verrijkt, waardoor je veel duidelijker ziet wat zich voor je bevindt. De Pola-Flare serie biedt de perfecte combinatie van bescherming, comfort en stijl voor elke drager. Het slanke montuur ontwerp van de Seeker zonnebril creëert een strak, scherp silhouet voor een sportief dynamische look. De robuuste, geprofileerde pootjes passen comfortabel en stevig om de drager en zorgen ervoor dat ze stevig op hun plaats blijven zitten. De brede, rechthoekige convexe lenzen bieden maximale schaduw van de zon, verminderen schittering, minimaliseren vermoeidheid van de ogen en absorberen schadelijke Uv-stralen.

To top