Toggle Nav

Shimano Baitrunner ST RB Molen

Op voorraad
SKU
P52857
  • Afgeschermde roestvrijstalen lagers;
  • XT-7 Frame;
  • Dubbele handgreep;
  • Cap borgtocht;
  • Super Stopper II;
  • Dyna-Balance;
  • Power Roller;
  • Diecast uitrusting;
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Shimano Baitrunner ST RB Reel, Size: 10000
€ 50,75
Shimano Baitrunner ST RB Reel, Size: 6000
€ 48,59

Shimano Baitrunner ST RB molen

Voor vissers die op zoek zijn naar betrouwbare, duurzame en kwalitatieve Shimano Baitrunner technologie, maar niet de hoofdprijs willen betalen, is de Shimano Baitrunner ST RB de perfecte keuze. Het Baitrunner systeem is één van de eenvoudigst te gebruiken systemen op de markt, waardoor deze molen favoriet is bij vele vissers over de hele wereld. Of het nu fantatieke karpervissers zijn of beginnelingen, de ST RB is voor iedereen geschikt.

De Shimano Baitrunner ST RB bevat alle eigenschappen die je zou verwachten bij een hoge kwaliteits Shimano molen. De molen is gemaakt van XT7 koolstofvezel (carbon), wat de standaard is voor vele Shimano molens. Dit materiaal zorgt voor een sterke en duurzame behuizing, wat de molen geschikt maakt voor intensief en langdurig gebruik. De spoel op de molen is gemaakt van lichtgewicht aluminium en is gebouwd op Shimano's gepatenteerde AC-C ontwerp. Dit is een uniek ontwikkelde spoel met een gebogen spoellip, wat helpt om terugslag en knopen te voorkomen bij gebruik van gevlochten hoofdlijn. Het AC-C ontwerp helpt ook om de lijn strak op de spoel te krijgen, waardoor je met alle lijntypes accuraat en ver kunt werpen. Power Roller vermindert de kans op draaiende lijn, of je nu met gevlochten lijn of met nylon vist. Met name bij het gebruik van kleine diameters lijn komt deze eigenschap erg goed van pas. De Shimano Baitrunner ST RB bevat ook de speciale Varispeed lijnligging van Shimano. Dit is een tweezijdig systeem (een ovale en een vierkante) dat ervoor zorgt dat je lijn parrallel op de spoel wordt gedraaid. De dubbele hendel van de molen is voorzien van Super Stopper II, die terugslag uitschakelt wanneer de molen in anti-reverse modus staat. DynaBalance vermindert het wiebelen van de molen bij het binnenhalen en zorgt ervoor dat alle kracht die je op de hendel zet meteen wordt doorgevoerd naar de tandwieloverbrenging.

Zoals de naam al doet vermoeden werkt de Shimano Baitrunner ST RB met Shimano's beroemde Baitrunner systeem. Voor degene die dit systeem niet kennen: dit is een hendel die aan de achterkant van de molen is bevestigd. Door de hendel te activeren kan de lijn vrij van de molen worden getrokken. Dit zorgt ervoor dat de vis die je aas oppakt vrij kan zwemmen met je lijn. Een simpele klik aan de hendel schakelt het systeem weer uit, waarna je de haak kunt zetten en de dril kan beginnen. Dit systeem wordt zeer hoog aangeschreven door de meest ervaren vissers en als je het nog nooit eerder gebruikt hebt kan het een hele nieuwe draai geven aan je visserij.

De Shimano Baitrunner ST RB is verkrijgbaar in twee formaten: de 6000 en de 10000. De kleinere 6000 molen is ideaal voor vissers die houden van medium formaat karper, barbeel en zeelt. Het presteert ook perfect voor de roofvisserij op snoek en snoekbaars. De grotere 10000 variant heeft net wat meer kracht en is bedoeld voor vissers die de grotere vissen achterna zitten. Beide molens zijn geschikt voor zowel grote als kleine wateren en hebben een indrukwekkende 4.6:1 overbrenging van de lijn. Dit zorgt ervoor dat de molen genoeg power levert wanneer er een grotere vis aan de lijn hangt, zowel bij de 6000 als bij de 10000 variant.

De statistieken van de Shimano Baitrunner ST RB laten zien dat dit een hoge kwaliteit molen is voor een ongelofelijk lage prijs. De molen presteert niet alleen buitengewoon goed, maar ziet er ook nog eens zeer gelikt uit. Het ingetogen uiterlijk en de matzwarte finish zorgen ervoor dat deze molen perfect past onder iedere (karper)hengel.

Meer informatie
Brand Shimano
To top