Oppervlaktevissen in de Zomer - Karpervissen Koopgids

Deze inzending is geplaatst op door

Oppervlaktevissen in de Zomer - Karpervissen Koopgids

Voor veel karpervissers is het vissen aan de wateroppervlakte één van de spannendste manieren om op karper te vissen. Het is zo boeiend om de karper te vinden als het warm weer is. In deze Koopgids behandelen we de beste hengelspullen om mee te nemen voor een sessie oppervlakte vissen op karper.

Karpers houden zich tijdens de zomermaanden waarschijnlijk op aan de oppervlakte en schuilen in de buurt van bomen, planten, waterlelies en andere oever elementen. Als je de karpers eenmaal hebt gevonden, kun je ze volgen! Van het voeren tot de laatste aanbeet, oppervlakte vissen kan je hart sneller doen kloppen omdat het allemaal recht voor je ogen gebeurt.

Wat heb ik nodig voor het oppervlaktevissen op karper?

Oppervlakte of dobber vistactieken zijn gebruikelijk bij veel nieuwe karpervissers omdat je niet al te veel vismateriaal nodig hebt.

• Karperhengel

• Karpermolens

• Vistas

• Vislijn

• Lichtgewicht Visstoel

• Dobbers

• Zonnebril

• Katapult

• Schepnet

• Aas

Dit zijn de basisbenodigdheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan en je mobiel te houden. Het is belangrijk om licht te reizen voor het oppervlaktevissen omdat je vaak een eindje moet lopen voor je de karper vindt. Je kunt natuurlijk ook eerst zonder uitrusting (door het in de kofferbak te laten) op zoek te gaan naar de karper om het makkelijker te maken. Het is ook een goed idee om op meerdere plekken op de locatie te gaan voeren om te zien of de karpers beginnen te eten.

Welke hengel is het beste voor oppervlakte vissen?

Koop een stalker hengel van goede kwaliteit. Het is gemakkelijker om een kleinere hengel te gebruiken voor deze manier van vissen omdat je meer ruimte hebt om rond de struiken te manoeuvreren om de karper te bereiken.

Molen en vislijn voor het oppervlaktevissen

Voor het oppervlaktevissen moet je jezelf uitrusten met een kleinere, lichtere molen in combinatie met een kleine stalker hengel. Je wilt ook je spoel vullen met speciale vislijn en onderlijnen voor het dobbervissen. Bekijk het aanbod van Fox en Korda.

Wat kan ik het best als aas gebruiken voor het oppervlaktevissen?

Het goede nieuws is dat oppervlakte vissen met een paar verschillende aassoorten succesvol kan worden gedaan. Een stuk brood kan een goed aas zijn omdat het aan de top van het water drijft en zo de karper aanmoedigt om zich te laten zien. Als het brood echter nat wordt, is het minder gemakkelijk te werpen.

Maar maak je geen zorgen! Nash heeft een geweldig aasproduct om je brood er beter uit te laten zien en beter te laten presteren op de haak. De Brood Bomb.

Bekijk meer informatie over dit aasproduct, hier.

Ander goed aas voor het oppervlaktevissen zijn dobber pellets. Deze zijn gefabriceerd door grote aasmerken zoals Nash, CC Moore en Dynamite Baits zoals: Nash Riser Pellet Plus

Wat is de beste aastoepassing voor het oppervlakte vissen?

Ideaal voor boilies of partikel voer, een katapult kan met enige oefening een redelijke afstand halen. Karpervissers hebben een katapult nodig om het aas op de plaats te krijgen waar de vis zich bevindt. Aas werpen met de hand is meestal niet goed genoeg als het op oppervlaktevissen aankomt.

Heb ik een controller Kit nodig voor het dobbervissen?

Een geweldige manier om je karper visaas in het gebied te krijgen waar jij  je op richt, is door gebruik te maken van controllers. Een controller dobber kan worden gebruikt door het simpelweg te bevestigen aan je hoofdlijn en achter een wartel. Hierna kun je hem met een mono rig aan de haak koppelen. Controllers zijn ontworpen voor een uitstekende worp en het presenteren van drijvend aas.

Je kan ook zien hoe je een oppervlaktevissen rig knoopt in onze video op ons YouTube kanaal,ADTV Nederland

Beste zonnebril voor oppervlakte vissen

Een essentieel product bij het oppervlaktevissen is een goede zonnebril. Een polaroid zonnebril kan helpen om de schittering en glans van het water weg te nemen, zodat je de vis in het water beter kunt zien. De topmerken om naar te kijken voor vis zonnebrillen zijn Fortis, Korda en Nash.

Lees meer over het kiezen van de perfecte zonnebril in onze speciale blog; Polariserende zonnebril, wel of niet bij het vissen Product info.

Karper Vis Verzorging

Normaal gesproken kun je vrij snel een aanbeet krijgen als de vis eenmaal aan het voer zit. Met alle opwinding van het aan de haak slaan van een vis, moet je voorzichtig zijn met het drillen van de vis omdat je ze op een veel kortere afstand hebt. Met minder afstand zijn de karpers veel sterker. Als de vis eenmaal in het net zit, is het belangrijk om voorzichtig met de vis om te gaan. Dit is waarom je zou moeten investeren in een kleine onthaakmat of een reisformaat onthaakmat. Deze matten zijn superlicht en gemakkelijk mee te nemen, terwijl ze toch een veilige ondergrond bieden om je vangst te onthaken en te verzorgen.

Welke visstoel is het beste voor de struin tactiek?

Wanneer je een locatie nadert waar de karpers zich aan het voeden zijn, probeer dan geen lawaai te maken. Vissen zijn erg gevoelig voor hun omgeving. Met de wetenschap dat er nu karpers in je omgeving zijn, kun je ervoor kiezen om te blijven staan en je hengels, rigs en aas voor te bereiden of je neemt een kleine stoel mee om het leven gemakkelijker te maken. Je vindt speciale kleine struin visstoelen in onze collectie karper visstoelen

Waar vind je karper in de zomer?

Wanneer je in de zomer op een stek vist, is het belangrijk om te weten dat veel vissen, zoals karpers, zich schuilhouden op schaduwrijke plaatsen waar ze zich veilig voelen. Helaas houden karpers ervan om zich te verstoppen in gebieden met obstakels, maar maak je geen zorgen want we hebben een blog om je daarbij te helpen!  Top 5 Tips voor Snags 

Het beste tijdstip voor het oppervlakte vissen naar karpers is in de ochtend en avond, probeer te voorkomen dat je op het heetst van de dag op ze vist. Veel sportvissers zullen merken dat je karpers vaak in een groep aantreft. De laatste jaren zijn veel karpervissers begonnen met het gebruik van drones om karpers aan de oppervlakte te vinden. Met een drone over het meer vliegen is veel sneller dan rondlopen en je krijgt een veel beter zicht op het visgebied vanuit de lucht!

Nadat je een mooie foto hebt gemaakt en de vis veilig hebt teruggezet is het een geweldig gevoel. Waarschijnlijk is je stek enige tijd verstoord, dus is het beter om uit te wijken naar een andere stek. Probeer daar nog een vis te vangen en kijk later of de overgebleven vissen nog op deze stek willen eten. Soms moet je hiervoor wachten tot de volgende dag.

Wij hier, bij Angling Direct, wensen jullie allemaal heel veel succes met het oppervlaktevissen op karper deze zomer. Heel veel plezier en succes met deze oppervlaktevissen uitrustingslijst!

Laat ons weten hoe jouw oppervlaktevissen verloopt door je vis tips, vangstfoto's en voorkeur visspullen met ons te delen via onze social media!

Wil je meer Oppervlaktevissen Tips? Lees onze Top 5 Tips voor Oppervlakte Vissen Blog

Meer Gerelateerde Blogs:
Hoe Maak je Karper Rigs - 10 Makkelijk te volgen voorbeelden
voor het eerst Oppervlaktevissen naar Karper - Met Amanda Hook
Hoe bind je een simpele oppervlaktevissen dreg - Karpervissen Quickbite

 

To top