Delkim

Producten 1-12 van 24

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-12 van 24

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Delkim ontstond eind jaren 70 toen karpervissers Del Romang en Kim Donaldson nieuwe aroma’s voor hun aas wilde ontwikkelen die destijds niet beschikbaar waren. Het duo begon te experimenteren met verschillende smaken en ontdekte vele soorten voordat ze beschikbaar werden waaronder cream, strawberry en spice. Delkim staat nog altijd aan de voorgrond van innovatie in de hengelsport, echter nu met beetmelders in plaats van aas.

De zaken begonnen goed te lopen toen Del en Kim mankementen ontdekten bij de beetmelders die in die tijd verkrijgbaar waren. Vele vissers waren afhankelijk van de Heron antenna alarm, ontworpen door Dick Walker in de jaren 50. Ondanks dat dit model al meer dan 20 jaar op de markt was, werd het nog altijd als state of the art beschouwd aangezien er geen ander model verkrijgbaar was voor karpervissers. Del gebruikte zijn ervaring om het alarm aan te passen. Al snel werd dit opgemerkt door andere vissers binnen de lokale visserij – Darenth, Kent – en vroegen zij hem om dezelfde aanpassingen aan te brengen op hun Heron melders. De Delkim Heron Conversion werd een commercieel product en vissers, die de lovende reviews hadden gelezen, stuurden hun Heron vanuit het hele land naar Del Romang om hem te laten upgraden met LED’s en GPO-speakers.

Tegelijkertijd begon Del te experimenteren met zelfgemaakt beetmelders die hij, Kim en naaste vrienden voor vele jaren gebruikten. Voor Del zijn dit de eerste Delkim producten en hoewel ze niet meer worden gebruikt, werken ze nog altijd. Elk huidig Delkim product heeft 2 jaar garantie, maar zoals je je kunt voorstellen zijn de meesten voor veel langer gebruik.

In de jaren 80 verscheen er een nieuwe beetmelder, de Optonic. Omdat dit het eerste alarm was dat sinds de Heron van 30 jaar geleden op grote schaal werd geproduceerd, werd de melder als revolutionair beschouwd. Desondanks ontdekten veel vissers tekortkomingen en dus vroegen zij Delkim om het product aan te passen. Delkim kwam op haar beurt met een innovatieve omschakeling die voor altijd de norm zou bepalen voor de beetmelders op de markt. Helaas kreeg het bedrijf te maken met juridische problemen en moest het stoppen met het aannemen van bestellingen voor aangepaste Optonic. Del en Kim besloten hun wegen te scheiden en het merk Delkim was overgelaten aan Del Romang en zijn eerste vrouw Bev.

Bev Romang was van groot belang voor het bedrijf. Delkim was de eerste producent van de sling en weegzakken, die in de handel verkrijgbaar waren en het was Bev die hele partijen naaiden aan de keukentafel. Helaas stierf Bev in 1998 en zij wordt dan ook zeer gemist zowel binnen de familie als het bedrijf. Tot aan de dag van vandaag is Delkim een familiebedrijf en vormen Carol, Del zijn huidige vrouw en haar kinderen een belangrijk onderdeel van het bedrijf net als Del zijn kinderen.

Begin jaren 80 vond Del Romang de eerste echte beetmelder uit van Delkim toen hij een visdraad spande onder de naald van zijn platenspeler. Del wilde niet te hard van stapel lopen en besteedde 9 jaar aan het door ontwikkelen van zijn product, om te voorkomen dat hij een gebrekkige beetmelder op de markt zou brengen zoals de Heron en Optonic. Toen het product uiteindelijk voldeed aan alle eisen en door de intensieve tests kwam, volgde het patent en was het Delkim Vibration System een feit. Het product was een ware revolutie binnen de hengelsport en vormt de basis voor alle nieuwe Delkim Vibration Alarms. Onlangs is Delkim begonnen met het produceren van innovatieve accessoires die de beetmeldsystemen ondersteunen. Hierdoor biedt Delkim het meest uitgebreide assortiment voor jouw beetmeld setup. Op de website van Delkim vindt je testimonia van de grootste namen binnen de hengelsport en allemaal zijn ze razend enthousiast over de Delkim beetmelders.

To top