Phil Spinks- Snoek Vissen

Deze inzending is geplaatst op door

Phil Spinks- Snoek Vissen

Opnieuw snoek vissen

Deze winter ging mijn passie voor snoekvissen verder. Het lijkt wel of ik na elke winter steeds meer naar mijn snoekvisserij uitkijk.

Mijn eerst sessies beleefde ik op de lokale Broadland-rivieren, waar ik vanaf mijn boot op snoek viste. Deze dagen stelden ons niet teleur, want veel agressieve snoeken grepen op mijn kunstaas. Hoewel de meeste vissen van middelmatig gewicht waren, was het met 15 tot 20 snoeken per dag echt een geweldige belevenis. 

Tegen het eind van oktober is mijn aandacht gericht op een groot meer in de buurt van mijn huis, vissen kan er soms lastig zijn, maar ik heb het gevoel dat ik elke winter meer vooruitgang boek. Het meer is ongeveer 400 hectare groot, dus een goede stekkeuze is daar het belangrijkst. 

Het vinden van scholen voorn in de winter is de sleutel geweest, met behulp van een boot met dieptemeter konden we zodoende erg nauwkeurig vissen. De boot helpt me ook om onderwaterstructuren te vinden, zoals taluds en diepere gebieden. Maar soms is de beste manier om vroeg in de ochtend naar jagende futen te zoeken. Ongeacht hoe je het doet, het lokaliseren van de voorn moet een prioriteit zijn, de snoek zal er niet ver vandaan zijn. 

Dit jaar zat het mee op het meer, op mijn beste dag van maar liefst 12 snoeken, inclusief een snoek van ruim 20 pond, een snoek van 9.6kg en één van 9.7 kg. Een week daarna ving ik nog een 9.7kg vis! 

In november filmden de jongens van ADTV met mij een leuk item over snoeken voor ons YouTube-kanaal. Dit was een project waar ik echt van heb genoten. We filmden op drie verschillende dagen, met betrekking tot kunstaasvissen, vissen in een grindafgraving  en bootvissen op snoek. Ik was erg blij met de manier waarop de video tot stand kwam en petje af voor de jongens met hun geweldige camerawerk en vooral Chris Ansell voor de geweldige editing. 

Een andere memorabele reis was op het Girton Lakes-complex. Oliver Harper en ik maakten een lange reis naar Girton vroeg in de ochtend om Hassan Khan en Lewis Porter te ontmoeten om een dag met hen te gaan snoekvissen en te filmen. 

Het weer die dag kon niet slechter! De zeer sterke, koude wind en zware regen de hele ochtend maakte zowel het vissen als filmen erg uitdagend. De beste vangst van die dag was een prachtig getekende snoek. Hopelijk krijg ik de kans om op nog eens een dag met betere omstandigheden terug te gaan. 

  

Ik ben er nog een paar keer met mijn kleine boot op uit geweest met zeer wisselende resultaten, een paar dagen zijn toch redelijk productief geweest. Er zaten helaas ook veel lege sessies tussen.

Mijn laatste snoek was er ook een om in te lijsten. AD-fotograaf Amanda en ik hadden een dag gepland. De snoekhengels en molens gepromoot door Mick Brown en Matt Hayes behoorden tot de items die we moesten fotograferen. Na het vangen van een kleine snoek loste ik een 10 ponder. Daarna lang niks en toen besloot ik een andere stek te bevissen.  Net toen ik de lijn binnen wilde halen  pakte de snoek het aas op. Ik voelde meteen dat het om een zware vis ging. Al snel had ik een snoek van exact 11 kg in het net liggen. De haak viel uit de bek van de vis toen ik hem schepte. Kun je nagaan hoeveel geluk ik had. 

Ik heb nu een diepvries vol met nogal stinkende kaaspasta en heb de drang om te gaan vissen op kopvoorn, dus hopelijk heb ik binnenkort een lekker kopvoorn om te delen. 

  

Tight lines 

  

Phil 

To top