Welke zitkistaccessoires heb ik nodig? Een overzicht van alle accessoires

Deze inzending is geplaatst op door

Welke zitkistaccessoires heb ik nodig? Een overzicht van alle accessoires

Zitkisten zijn niet alleen een handig stuk materiaal om je andere materiaal in op te slaan, ze bieden je ook een plek waar je zelf rustig kunt zitten als het meenemen van een visstoel niet mogelijk is. Een zitkist kun je met behulp van accessoires ook upgraden en volledig aanpassen aan je eigen wensen en gewoontes, waardoor het vissen nog leuker wordt!

Met dit overzicht van alle soorten zitkistaccessoires die er zijn, wordt het een fluitje van een cent om te bepalen welke accessoires je aan je zitkist gaat vastschroeven.

 

Zijlades

Zoals de naam al doet vermoeden, zitten zijlades vast aan de zijkant van je zitkist. Ze zijn ontzettend veelzijdig in gebruik: zo kun je er je tuig of je aas op klaarmaken, of er wat kleine parafernalia op leggen zodat die je verder niet in de weg liggen. We hebben een grote selectie zijlades in ons assortiment van verschillende formaten en materialen, hoewel metaal en plastic het meest gebruikt worden. Metalen zijlades zijn vaak wat zwaarder, maar ze gaan ook langer mee en hebben een geperforeerde bodem, waardoor het water automatisch wegloopt.

 

Hengelsteunen

Met een hengelsteun kun je je zeevishengel vastzetten aan je zitkist, waardoor je zowel je feederhengel als je vaste stok kunt gebruiken tijdens het zeevissen. We raden je aan om een hengelsteun met twee bevestigingspunten aan te schaffen, zodat ze minder vatbaar zijn voor schade en je er langer mee doet. We hebben ook uitschuifbare hengelsteunen, die gemakkelijk mee te nemen zijn en waarmee je de lengte van je hengelsteun kunt aanpassen.

 

Brollyhouders

Brollyhouders zijn een onmisbare toevoeging voor vissers die zichzelf in regenachtig of onstuimig weer begeven, iets wat niet ondenkbaar is langs de Nederlandse kust! Je maakt je brollysteun vast aan een van de poten van je zitkist en steekt er je brolly, paraplu of parasol in, waardoor deze stevig op hun plek blijven, zelfs als het waait. Met een paraplu die je ook kunt gebruiken als parasol, ben je onder alle weersomstandigheden beschermd en kun je comfortabel je hobby langs de waterkant uitoefenen, of het nu regent of zonnig is.

 

Voetsteunen en rugleuningen

Als je, net als wij, een hekel hebt aan natte voeten, kun je overwegen om voetsteunen aan te schaffen. Hiermee blijven je voeten droog en heb je geen last van golven die over je voeten spoelen. Rugleuningen zijn een vrij moderne uitvinding, met name bedoeld voor die vissers die last krijgen van hun rug. Dankzij een goede rugleuning kunnen ook zij te allen tijden comfortabel zitten.

 

Uitschuifbare poten

Je kunt de vaste poten aan je zitkist vervangen door uitschuifbare poten, waarmee je zitkist in hoogte verstelbaar wordt. Zo kun je haar aanpassen aan je visstek, de ondergrond en de getijden waar je mogelijk mee te maken krijgt. Het hebben van in hoogte verstelbare poten is überhaupt geen overbodige luxe voor het geval je je zitkist uitleent aan iemand anders, zoals je neefjes en nichtjes. Zo kunnen ook zij zitkist aanpassen aan de door hen gewenste hoogte.

 

Naast deze accessoires hebben we ook een uitgebreid assortiment moeren, schroefknoppen, verbindingsstukken en clips waarmee je je zitkist volledig aan jouw wensen kunt aanpassen.

 

Klik hier voor een overzicht van alle zitkistaccessoires.

To top