One More Cast Meta Terminal Tackle - Nu bij Angling Direct!

Deze inzending is geplaatst op door

One More Cast Meta Terminal Tackle - Nu bij Angling Direct!

Angling Direct is zeer verheugd om de exclusieve lancering van de nieuwe Meta Terminal Tackle Assortiment van One More Cast aan te kondigen. Exclusief voor Angling Direct kan je dit nieuwe Meta Terminal Tackle assortiment binnenkort in onze online shop vinden. Dit geweldige klein materiaal merk is het geesteskind van Ali Hamidi, die velen van ons vissers kennen door zijn rol bij Korda en zijn presentatie vaardigheden op Monster Carp! Bekijk en volg Ali op zijn Instagram @alihamidi!

Lees hier een interview met Ali over One More Cast.

AD: Welkom Ali en bedankt dat je even de tijd voor ons neemt! Allereerst gefeliciteerd met OMC en we zijn als Angling Direct trots dat we het exclusief kunnen verkopen. Kun je ons vertellen wat de beweegredenen waren om OMC te starten?

Ali: Dag Angling Direct, Ik ben ontzettend blij dat mijn merk OMC nu ook in Europa verkocht gaat worden door AD. Het is een te lang verhaal om hierop te schrijven, maar ik werd tijdens de Covid Lockdown periode benaderd door een paar fantastische mensen die wilde investeren in mij en een merk wilde opbouwen in de hengelsport. Voor het eerst in lange tijd werd ik gedwongen om na te denken over wat ik echt wilde in de toekomst. Het sprak mij enorm aan om een merk op te gaan bouwen rondom mijn eigen ideeën en visie. Ik wist dat het een enorm project zou worden, maar ik kon de uitdaging niet afslaan. Het gaf mij enorm veel energie dat ik een merk op kon bouwen waar mensen graag mee zouden vissen en kwaliteitsproducten te maken. Ik kan niet anders zeggen dat het een van de meest uitdagende dingen in mijn leven is geworden om OMC te realiseren. Om nu OMC in Europa te zien gaan en dat mensen het kunnen bestellen geeft enorm veel voldoening.

AD: Waar staat OMC voor en wat zijn de unieke eigenschappen van je merk?

Ali: OMC staat voor ONE MORE CAST – wat weer staat voor onze liefde voor alle visstijlen. Ik hoop dat we een breed merk kunnen ontwikkelen de komende jaren. Alhoewel ik de naam niet zelf verzonnen heb, maar Ray Kelvin een van de investeerders en gepassioneerd visser kwam met ONE LAST CAST. Ik vond ‘Last’ negatief klinken dus draaide we het om in MORE. “Nog een biertje” klinkt ook beter als je laatste biertje. We zijn allemaal gepassioneerde vissers en willen goede producten maken die mensen gebruiken en ook goede media content maken.

AD: Kun je ons een kijkje geven in je OMC-assortiment? Welke producten zijn er en kun je al een tipje van de sluier oplichten?

Ali: We zijn zeer gelukkig dat een aantal van de beste leveranciers ter wereld wilde helpen om onze Klein Materiaal assortiment te creëren. Hierdoor konden we eerder dan verwacht onze Klein Materiaal en kleding serie presenteren. De kleding is daadwerkelijk echt geproduceerd door de beste fabrieken die ook designer kleding maken. We produceren dus niet enkel topkwaliteit end tackle, maar al onze producten zijn van wereldklasse. Je kan dus met alle vertrouwen onze haken, wartels, onderlijnmaterialen en overige producten gebruiken. Ook zijn de producten ontzettend scherp geprijsd. One More Cast producten zijn van de beste kwaliteit voor een zeer goede prijs. Dit blijkt ook uit de feedback die we tot nu toe gehad hebben over onze haken, onderlijnmaterialen en overige producten. We hebben ook kant en klare onderlijnen gemaakt voorzien van systeem en leader gemaakt van onze beste producten. Per twee verpakt. Deze producten zijn slechts het begin van One More Cast en ik hoop dat de range stap voor stap zal groeien de komende jaren. Je kunt deze producten met alle vertrouwen inzetten in de moeilijkste situaties.

 

AD: Hoe is de samenwerking met AD tot stand gekomen en wat is jouw connectie met Angling Direct?

Ali: Ik heb veel respect voor Angling Direct. En zoals ik al vertelde had ik AD al lang in gedachten als belangrijk verkoopkanaal. We wilden dan ook werken met de meest professionele organisatie binnen de hengelsport. Zoals velen weten verkopen we zelf direct dus de aanvulling van AD paste perfect binnen ons plaatje. Ik heb heel goed contact met Simon Morris, Kieran Ryder en niet te vergeten Stewart Downing. AD heeft een zeer professioneel team in de UK en ik ben blij te werken met een oude vriend in Europa, Andre Akkermans.

AD: Hoe test je de OMC producten? Heb je een groep vissers die je helpen en hierin feedback geven?

Ali: JA! Al onze producten zullen ALTIJD uitvoerig getest worden door mensen over de hele wereld! Ik kan hierbij putten uit een groep mensen in Europa die al jaren vrienden en vertrouwelingen zijn. Sommige producten vragen om meer testen dan andere, maar dat is normaal.

AD: Ik ben er zeker van dat er mensen zijn die producten zien en denken ik wilde dat dit product net even dit meer zou hebben, of dit net even anders was. Dit is zeker een onderdeel van productontwikkeling? Het moet dus veel voldoening geven om je eigen producten te kunnen maken?

Ali:De ontwikkeling van elk product is anders. Tot nu toe 98% van onze toekomstige producten zijn van nul opgebouwd. Van een basisproduct vervaardigd in een commercieel item. Soms is het een frustrerend proces, zeker in de huidige wereld waar we in leven, maar het resultaat is mooi. Om een probleem met een sample op te lossen is 10x moeilijker dan het soms lijkt. We hebben met One More Cast zelfs de kleinste producten beter gemaakt. Om een voorbeeld te geven. Ik had een hekel aan de Rig Putty op de markt. De meeste blijven niet goed stevig op je onderlijn zitten. Dus wij hebben een Rig Putty gemaakt die nu al de beste in de industrie genoemd wordt! Het is een product waar we ontzettend trots op zijn. Hetzelfde geld voor al de META ALL-IN RIGS! Ik zag veel beginnende vissers die klakkeloos onderlijnen kochten. En vervolgens geen idee hoe dit te combineren met de leader en loodsysteem. Daarom hebben wij ALL-IN ONE montages gemaakt, dus rigs met alles er al aan vast. Wederom een probleem wat opgelost is. Verder zijn onze Long Distance Hookbeads fantastisch. Ik kon niet begrijpen waarom mensen hookbeads bleven maken die zo makkelijk over je haak verschoven. Mijn TV-partner Bobby Zamora vond hetzelfde en daarom maakten we een hookbead die niet meer verschuift over je haak, echt een fantastisch product. Zelfs niet als je te maken hebt met kreeften of een vogel die je aas oppakken. Met One More Cast willen we problemen oplossen die je vissen verrijkt.

AD: Met OMC heb je veel energie in kwaliteit gestoken, wat zich natuurlijk uitbetaald aan de waterkant. Welk advies heb je voor mensen die nog nooit in contact zijn gekomen met producten van OMC? Wat maakt OMC speciaal ten opzichte van overige end tackle merken?

Ali: Mensen moeten weten dat OMC gemaakt is door een team van mensen die geobsedeerd zijn door details. Goed is niet goed genoeg, producten moeten perfect zijn! Je moet ook weten dat zelfs als producten simpel lijken er een lange ontwikkelingsweg aan vooraf is gegaan. Onze eerst batch met haken heeft een ongelofelijke haakpunt die ontzettend lang scherp blijft. Onze Blend Coated Braid onderlijn is gewoon perfect op een spoeltje! Wacht maar tot dat je die soepele mooie coating in je hand voelt. Zelfs onze nylon Memory Hooklink Onderlijn is zo mooi, je kan het je bijna niet voorstellen. We wilden een prachtig product wat je niet altijd hoeft te stomen. De Dazzlers Bloodliners, ik was Kickers zat die niet stijf genoeg waren dus maakten we een beter product. Ook zijn ze visueel erg goed en beter dan krimpkous. Zoals ik al eerder probeerde te zeggen is dit slechts het begin van OMC. We gaan de komende tijd verder om producten te maken die je vissen verrijkt.

OMC producten zijn niet enkel erg goed, ook de prijs is uitmuntend. Voor nu kan ik niks anders zijn dan Big Love aan iedereen in Europa en ik kan niet wachten om te horen van alle succesverhalen die jullie met OMC producten gaan meemaken.

AD: Bedankt voor je tijd Ali.

Klik hier om de fantastisch nieuwe OMC assortiment te zien.

To top