Vissen en mentale gesteldheid: 10 oktober World Mental Health Day 2022

Deze inzending is geplaatst op door

Vissen en mentale gesteldheid: 10 oktober World Mental Health Day 2022

Hoe kan vissen helpen bij het verminderen van stress, anxiety en bijdragen aan een gezonde gesteldheid?

Dit jaar is dag van vissen en mentale gezondheid op 10 oktober.

Onderzoek wijst uit dat vissen in veel gevallen je mentale gesteldheid positief verbeterd. Een bekend onderzoek is dat van Djohari in 2018 en laat het zien dat het minder stress en meer rust brengt.

Ditzelfde onderzoek vond uit dat 70% van de volwassen toegaven dat vissen hun humeur met 40% verbeterde.

 

Hoe kan vissen je helpen om jezelf beter te voelen?

Vissen kan er meerdere manieren voor zorgen dat je jezelf beter voelt. Het kan je psychisch helpen of op persoonlijk vlak met mensen in contact brengen.

Gezondheidsvoordelen vissen?

Vissen heeft ook een sportieve impact, ondanks dat je veel zit moet je ook meer bewegen aan de waterkant. Tevens doet frisse lucht wonderen.

Sociale voordelen vissen?

Sportvissen laat mensen weer buiten komen als je bijvoorbeeld ergens van moet herstellen. Ook sociaal kom je met mensen in aanraking. Sportvisserij Nederland helpt hier ook aan mee en stimuleert verenigingen en evenementen.

 

Vissen en depressie?

Vissen helpt je met stress en onzekerheid. Dit komt met name omdat de natuurlijk een rustige uitwerking heeft op mensen. Ook kun je lekker je gedachten verzetten naar iets anders dan eventuele problemen.

Hoe begin ik met vissen?

Er zijn veel organisaties die je kunnen helpen met het starten met vissen. Je kunt tevens naar je hengelsport vereniging gaan, of simpelweg iemand aan de waterkant vragen. Op internet vind je ook veel informatie op de sites van de merken en de velen blogs die geschreven worden.

Fishing is for everyone!

Je moet niet bang zijn om te beginnen. Het is niet moeilijk om te starten en je kunt rustig aan beginnen met kleine witvissen, roofvis of kleinere karpers.

 

Hoe kan ik mensen helpen die met problemen kampen?

Neem mensen die niet lekker in hun vel zitten mee naar de waterkant! Je kunt je niet voorstellen hoeveel plezier je eenzame of zieken mensen kunt doen met een dagje vissen. Wellicht lijkt het voor jou iets kleins, maar voor velen is het een super dag. Helemaal als je nog een lekker bakkie koffie of een broodje maakt.

Probeer dus de komende tijd iemand meen te nemen die niet lekker in zijn vel zit, je zult versteld staan van het resultaat.

To top