Een voerboot is onmisbaar in de huidige visserij?

Deze inzending is geplaatst op door

Een voerboot is onmisbaar in de huidige visserij?

Voerboten worden al enkele decennia gebruikt met name in de karper visserij. Een elektronische voerboot geeft je de mogelijkheid je aas te droppen op plekken die buiten werpafstand liggen. Een ander groot voordeel is dat je veel aas exact boven je stek kun brengen. Dit is ook binnen werpafstand een voordeel dat je makkelijk kunt voeren. Bovendien kun je met veel voerboten ook de diepte en bodemstructuur van je stek in kaart brengen met de ingebouwde dieptemeter en/of GPS.

Tegenwoordig worden voerboten soms ook ingezet voor het snoekvissen, je kan natuurlijk ook jouw dood aas heel mooi presenteren en makkelijker verder wegbrengen.

Wat kost een voerboot?

Voerboten zijn geen goedkope producten en beginnen meestal rond te vijfhonderd euro en dit kan oplopen tot enkele duizenden euro’s in aanschaf. Het verschil in prijs zit hem vaak in de kwaliteit van de gebruikte onderdelen, je hebt natuurlijk met elektronica te maken en hier moet je rekening mee houden.

Wat zijn goede voerboten?

Voor kleine wateren tot middelgrote wateren en als je heel mobiel wilt vissen is de RidgeMonkey 750 Hunter een perfecte voerboot. De boot is lichtgewicht, heeft een lange batterij duur en er zijn opties zoals een rugzak verkrijgbaar.

 

De Carp Royal King en de Anatec zijn ook prima boten en worden enorm veel gebruikt door duizenden karpervissers in heel Europa. Deze boten worden ook op wateren waar wat meer golven en dergelijke staan goed ingezet.

De Microcat voerboten van Angling Technics zijn voerboten die je uit kunt breiden met dieptemeter, GPS en overige opties en vallen in een ook wat duurdere categorie. Ook zijn er allerlei extra’s verkrijgbaar voor jouw ideale boot.

Hoe maak ik de juiste keuze voor welke voerboot ik koop?

Zoals je ziet zijn er veel verschillende opties. Het is belangrijk jezelf te realiseren: Wat wil met de boot gaan doen? Als je bijvoorbeeld op niet al te grote wateren en meren met weinig bodemverloop vist, is het niet per se nodig om de duurste boot te nemen.

Tip: zorg ervoor dat je altijd voorkomt dat er water bij de elektronica komt. Het kan gebeuren dat je boot een beetje water binnenkrijgt. Als je dit ziet, maak dan alles goed droog!

To top