Een speciale beetmelder, niemand leidt Delkim om de tuin

Deze inzending is geplaatst op door

Een speciale beetmelder, niemand leidt Delkim om de tuin

30 jaar geleden lanceerde het Engelse bedrijf Delkim haar eerste beetmelder op basis van een vibratie sensor binnenin de hengelsport. Als je terugkijkt, zie je wat een grote invloed en succes deze beetmelder heeft gehad in de hengelsport industrie. Delkim bracht een revolutionair systeem wat heden ten dage niet meer weg te denken is uit de karpervisserij.

Delkim toen en nu

In de jaren 80 ontwikkelde Del en Kim een beetmelder die perfect de beweging van de lijn registerde, maar ook tikken op de hengel worden geregistreerd. Het Piezo Vibration Sensing System was geboren. Na 9 jaar ontwikkeling kwam in de negentiger jaren de eerste Delkim op de markt.

De Txi-D

Enkele jaren geleden won Delkim nog meer harten van karpervissers, door de lancering van het nieuwe TXI-D Alarm en de Rx-D receiver. Beide producten maakten indruk door de mogelijk die je hebt en het mooie uiterlijk van de beetmelder. Het vernieuwde system is compleet niet. Het enige wat bij het oude is gebleven is het vibratie systeem. Ook nieuw is dat je de beetmelder aanzet met een button in plaats van het oude schakelsystem onder de beetmelder.

Een wereld van opties en mogelijkheden

Een andere mooie optie is dat je maar liefst 8 verschillende piep standen kunt instellen. De oude beetmelder was soms te gevoelig, dit is nu beter te reguleren. Je kunt ook instellen dat je beetmelder een paar eerste piepen mist, dit is bijvoorbeeld handig bij ruig weer. Ook de LEDS zijn beter dan bij het oude systeem en tevens in te stellen qua scherpte.

Mis niks

De Receiver van de Delkims biedt een langere batterijduur dan voorheen. De DND of do not disturb optie is ook een erg mooie. Deze optie schakelt je receiver compleet uit. Dit is handig als er bijvoorbeeld zware regen of onweer bui voorbijkomt, of je last hebt van boten. Enkele piepen worden zo niet weer gegeven en als je een volle run krijgt, wordt deze automatisch wel doorgegeven op je beetmelder.

Antidiefstal functie

Nog een mooie functie is als je een aanbeet krijgt gaan na enkele tellen alle LEDS van de receiver aan, zodat je meer licht in je tent hebt. De receiver heeft drie afstand settings tussen de 50 en 750 meter. Met de 50 meter range gaat je batterij het langst mee. Ook is er een antidiefstal mogelijkheden voor als iemand je hengels wil stelen.

Delkim – voorloper in de beetmelder markt

Delkim biedt veel zaken die andere beetmelders niet hebben en is hiermee voorloper op velen andere. De TXI is wereldwijd geroemd voor hun betrouwbaarheid en multifunctionaliteit.

Magische accessoires

Delkim biedt prachtige extra’s aan. Wat te denken van de NiteLight hangers! Deze wakers kun je verbinden met je Delkim en bij een piep licht hij op in dezelfde kleur als je beetmelders. Je kunt Delkim indicators zowel als hanger of swinger gebruiken door de handige boom. Ook zijn er gewichten voor de hangers en snag ears verkrijgbaar.

Beetmelders van de toekomst 

We hopen dat we je een beetje op weg hebben kunnen helpen bij de prachtige producten die Delkim aanbiedt. Bij Angling Direct zijn we erg benieuwd wat er de komende 30 jaar bij Delkim allemaal nog gaat komen!

To top