Angling Direct en Korda's Afval Initiatief

Deze inzending is geplaatst op door

Angling Direct en Korda's Afval Initiatief

Bij Angling Direct geven wij het voorbeeld als het gaat om afval. In een poging om onze afvalproductie te verminderen werken AD en Korda samen om de hoeveelheid gebruikte transportverpakkingen in onze zakelijke relatie te verminderen.

Eenvoudig gezegd, Angling Direct ontvangt van Korda meestal 3 pallets met visgerei per week, gemiddeld bevat elk van deze pallets 40 kartonnen dozen, elk ingepakt met 1,4m tape. Dat zijn 120 kartonnen dozen en 168 meter tape, elke week.

Zodra nieuw visgerei het AD-magazijn binnenkomt, worden de kleinere artikelen opgeslagen in bakken, voorbereid en klaar om uitgekozen en verzonden te worden wanneer uw online bestellingen binnenkomt.

Na gesprekken met Korda besloten beide bedrijven dat onze bedrijfsvoering veel efficiƫnter en milieubewuster zou zijn als AD Korda met kratten bevoorraad, zodat Korda deze inpakt en naar het AD-magazijn vervoert.

Dit zou niet alleen een besparing opleveren voor het personeel in beide magazijnen bij het in- en uitpakken, maar nog belangrijker is dat het een ongekende hoeveelheid verspilling van transportverpakkingen zou besparen.

Dankzij onze wederzijdse inspanningen bespaart Korda nu elke maand 672m tape dat is, maar liefst 16.800 Korda Visgerei-dozen!

Zowel Angling Direct als Korda willen een voorbeeld geven voor de vismateriaal-industrie als het gaat om wat we kunnen doen om minimale verspilling te garanderen. Als leveranciers van vismateriaal vinden we het onze plicht om de Britse waterwegen te beschermen tegen plastic en recyclebaar materiaal. Het minimaliseren van tape en karton is net zo belangrijk voor onze bedrijfsvoering en we verwelkomen soortgelijke overeenkomsten met andere merken van vismateriaal.

To top